23948sdkhjf

Franck ny vd för Icehotel

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sedan 19 augusti är Malin Franck ny vd för Icehotel i Jukkasjärvi – hon ersatte närmast den tidigare vd:n Christophe Risenius som slutade redan i början av året.

Malin Franck har en gedigen bakgrund inom hotell- och besöksnäringen. Hon har varit vd för hotell i Peking, startat hotell från grunden i Göteborg, Lund samt Helsingborg och kommer senast från tjänsten som restaurangdirektör på Svenska Mässan, Gothia Towers. Sedan den 19 augusti står Malin Franck redo att leda Icehotel in i framtiden. 

Christophe Risenius, den tidigare vd:n för Icehote, slutade redan i bärjan av året för att arbeta med dotterbolaget  Icehotel Creative Experience som arbetar med exportverksamhet kring ishotellet. Samtidigt har han startat egna verksamheten Risenius Hospitality i Kiruna. 

19 augusti blev Malin Franck formellt vd på Icehotel och samtidigt blev hon boende i Jukkasjärvi och nu är hon i full färd med att sätta sig in i det minst sagt speciella hotellets egenheter. Efter 15 år i Göteborg ser hon nu fram emot vintrar med snö och turer på fjället. Men framförallt; att vara vd över det hotell hon länge fascinerats av. 

– Det är ett stort ansvar. Jag har med beundran lyssnat till Icehotels grundare Yngve Bergqvist vid olika tillfällen genom åren, att nu vara vd för hotellet är en stor ära för mig, säger Malin Franck

Hon har arbetat inom besöksnäringen så länge hon kan minnas. Vad som började som extrajobb vid sidan om studierna visade sig vara så roligt att hon stannade i branschen även efter sin juristexamen 1985. Sedan dess har hon hunnit vara vd på ett antal Radisson Blu-hotell (Arlanda, Västerås och Göteborg), vd på hotell i Peking och affärsområdeschef på Winn Hotel Group med uppdraget att öppna tre hotell. Nu senast kommer hon från tjänsten som restaurangdirektör på Svenska Mässan - Gothia Towers. Dessutom har hon länge varit engagerad i branschorganisationen Visita.

– Jag älskar pulsen och atmosfären som kommer i samband med gäster från hela världen. Inom hotellbranschen har du också möjlighet att blanda strategi med kreativitet och vision, något som passar mig bra. Jag är en nyfiken chef som engagerar mig i många delar av verksamheten, och jag försöker alltid bära med mig gästens perspektiv, säger Malin Franck. 

 Det finns mycket som Malin Franck ser fram emot de kommande månaderna. I november anländer 15 konstnärsteam från hela världen för att påbörja bygget av det 30:e ishotellet. På frågan om det är något speciellt hon hoppas på under jubileumsåret svarar hon: 

– Förutom en fantastisk vinter hoppas jag vi får många besökare från Sverige i år. Responsen när jag gick ut med mitt nya jobb var överväldigande, många nämnde att de alltid drömt om att åka hit. Kom! Man behöver inte resa till andra sidan världen för att uppleva något magiskt, säger Malin Franck.

Hon har själv varit på Icehotel flera gånger innan hon startade sin nya tjänst då hon har familj boendes i Tornedalen. 

Icehotel är mer än bara ett hotell, det är en konstutställning som ständigt förändras. Dessutom är det beundransvärt hur en galen idé från en privatperson satte Sverige på kartan över hela världen; vart jag än åker så känner människor till Icehotel. Jag ser verkligen fram emot att utveckla hotellet vidare, säger Malin Franck.

Vi på Icehotel är mycket glada över att Malin Franck nu är en del av det team som ska lyfta hotellet och vår året runt-verksamhet till nästa nivå. Malins driv och erfarenhet kommer vara till stor nytta i våra framtida planer och projekt, säger Icehotels styrelseordförande Mats Svensson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
1

Längsta direktflygningen testas

Lockar med tåg till norrsken

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Lyxflyg från Sverige

För svenskar som har drömt om att resa i Emirates First Class direkt från Stockholm är det nu extra tillgängligt under en tidsbegränsad kampanj - men snart stängs bokningsmöjligheten.

Höstlov med Flixbus

Nyhetsbrev

Karlsson till Merresor

Arkiv

Tallink tar Burger King till Baltikum

Nu ska hela resan klimatdeklareras

Regeringen vill införa obligatoriskt klimatdeklaration för alla långdistansresor – branschen ger i princip tummen upp för tanken men Sveriges Bussföretag varnar för otydlighet.

Luttamaguzi årets miljöinnovatör

Okända resmål lockar

Stugby blir elproducent

Rustar kryssarna för miljarder

Resebranschen i snabb förändring

Flygbolag och reseföretag går i konkurs, undergången nära – eller är det i själva verket så att företagen inte hängt med i utvecklingen? Big Travel uppger att de har svaren!

Dansk attack mot utländska bussbolag

Nattåg till fjällen

Laggar till Grönklitt

Snart flyger fler igen

Redan nästa år kommer flyget att öka igen efter en lång tids kräftgång – det framgår av Transportstyrelsens prognos som sträcker sig till 2025.

Flyg och hundspann till skidbacken

Turkiet höstfavorit

Vings ägare i konkurs

Brittiska resegiganten Thomas Cook har gått i konkurs och drar med sig Ving i fallet - drygt 5600 svenska resenärer drabbades.

Plus

Andlig och lekamlig spis i Valamo kloster

Studenter reser klimatsmart

Framtidens resenärer, studenterna, reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet – och överraskar när det gäller favoritkändis att helst resa tillsammans med.

Barometern: Hemliga resor heta!

Bond till Volvo

Nordlind till Skansen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162