23948sdkhjf

Sjungande bussförare hyllas

Plötsligt händer det, ett litet barn började skrika i högan sky på buss 160 i Årsta i Stockholm – men bussföraren började sjunga och barnet blev lugnt rapporterar tidningen Mitt i.

Men de som kör den stressiga stadsbusstrafiken har en svår utmaning att klara serviceandan i trafikstockningar och ibland snäst av sura passagerare som missar en anslutning.

Men vissa bussförare sticker ut, så som den bussförare som körde buss 160 i Stockholmsförorten Årsta 6 september. Ett otröstligt spädbarn skrek och grät otröstligt, då började bussföraren sjunga Bä bä vita lam i högtalarna och barnet lugnade genast ner sig.

Händelsen skulle troligen aldrig noterats om det inte vore för detta med sociala medier. Inlägg i en lokal Facebookgrupp hyllar bussföraren som vardagshjälte, många varma känslor framförs där. Det visar sig också att det finns fler bussförare som är kända för sin sångröst runt om i Sverige, just via sociala medier. Alla högt uppskattade av resenärerna.

Och visst är det fint när någon hyllar bussförarna, kanske kan det få fler att söka sig till jobbet och hjälpa människor att resa hållbart i vardagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125