23948sdkhjf

Rekord i kundnöjdhet

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Fler än nio av tio Transdevs resenärer är nöjda – det visar företagets egen kundnöjdhetsmätning som genomfördes under våren i år.

Så många som 92 procent av alla som reste med någon av Transdevs trafikslag uppger sig vara nöjda med sin resa, det är den högsta siffra som noterats sedan mätningarna startades 2009. I år hittar vi de nöjdaste resenärerna i Göteborg och den största kundnöjdhetsökningen ser vi i Sjuhärad.

Sedan 2009 genomför Transdev regelbundna kundundersökningar för att ta reda på hur resenärerna upplever servicen. Undersökningarna är en viktig del av Transdevs ständiga förbättringsarbete. Under våren 2019 samlades totalt 9 306 enkäter in från företagets olika verksamheter runt om i Sverige. Undersökningen togs fram i samarbete med Origo Group och datainsamlingen genomfördes under tiden 8-21 april 2019

I år ökade kundnöjdheten med två procentenheter och låg på 92 procent. Jämfört med år 2009 har kundnöjdheten förbättrats med hela 12 procentenheter.

I den senaste mätningen hamnade Älvtrafiken i Göteborg i topp igen med en kundnöjdhet på 99 procent, vilket motsvarar en ökning med en procentenhet jämfört med 2018. Förutom Styrsöbolaget hamnade också Flygbussarna i topp. Här kommer topplistan för kundundersökningen våren 2019:

  1. Båt - Älvtrafiken (99 procent, +1 procentenhet jämfört med 2018)

  2. Buss - Flygbussarna Stockholm-Arlanda (98 procent, +2 procentenheter jämfört med 2018)

  3. Buss – Sjuhärad (97 procent, +15,6 procentenheter)

  4. Buss - Flygbussarna Liljeholmen-Arlanda (97 procent, +3,2 procentenheter)

  5. Buss – Flygbussarna Göteborg-Landvetter (96 procent, +2 procentenheter)

  6. Båt – Skärgårdstrafik (95 procent, +3,8 procentenheter)

  7. Buss – Flygbussarna Charter (95 procent, +2,7 procentenheter)

  8. Buss - Flygbussarna Stockholm-Bromma (95 procent, +1,7 procentenheter)

  9. Buss - Flygbussarna Sundbyberg-Arlanda (95 procent, +0,3 procentenhet)

  10. Båt – Blidösundsbolaget (95 procent)

I Sjuhärad har kundnöjdheten ökat med 15 procentenheter jämfört med 2018 och ligger nu på imponerande 97 procent. Detta är den största förbättringen mellan 2018 och 2019 i hela Transdev.

Så många som 95 procent av resenärerna i Sjuhärad tycker att vår personal är trevlig och serviceinriktad och 93 procent uppger att våra medarbetare ger bra information när försening uppstår. Nästan alla, 95 procent, tycker också att förarna kör mjukt och behagligt och 96 procent att fordonen är komfortabla och välstädade.

– Det är mycket hedrande att få ta del av sådana fina siffror. De ger oss ett kvitto på att det arbete som vi tillsammans genomfört på ett konsekvent och strukturerat sätt de senaste månaderna, för att levererar det bästa kundbemötande, verkligen fungerar. Vi följer upp kundsynpunkter systematiskt med våra bussförare och sedan 2017 utbildar vi våra medarbetare i det som kallas för ”Det goda kundmötet”, en unik upplevelsebaserad utbildning i kundbemötande som Transdev har utvecklat i samarbete med Västtrafik. Sedan oktober 2018 tilldelar vi dessutom ett pris som kallas för ”månadens bussförare” för att ge våra bästa medarbetare en utmärkelse, säger Patrik Gustavsson, affärschef i Sjuhärad.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

19 dog i septembertrafiken

1

Västtrafik hånar elbilshysterin

De första elektriska spårvagnarna rullade ut på Göteborgs gator i början av 1900-talet – nu gör Västtrafik narr av dagens elbilsreklam.

Resenärerna gillar fossilfritt

Folkets röst tycks har nått fram till maktens korridorer när det gäller drivmedel för bussar – kraven på fossilfritt vid kommunala trafikupphandlingar

Skellfteå buss ökar med ny vd

Det nya kollektivtrafiksystemet i Skellefteå drog på sig en hel del kritik när det infördes – men resandet ökar och företaget har fått en ny tillförordnad vd.

Fritzson lämnar SJ

SJ:s vd Crister Fritzson har sagt upp sig och kommer att lämna SJ under våren 2020 efter åtta år - blir vd för elektronikföretag.

Kamil Koç går ihop med Flixbus

Nu är det klart – den turkiska expressbussgiganten Kamil Koç ansluter sig till Flixbus.

Nyhetsbrev

Höstlovstryck för Vy

Arkiv

Tunnelbanan tidigareläggs

Fler Pågatåg i tid

I september levererade Pågatågen den högsta samlade punktligheten för i år med 95 procent av tågen i tid – bästa månaden hittills under 2019.

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Flexbuss vann i Jönköping

Två köpare slåss om Arriva Group

Två riskkapitalbolag är kvar i den slutliga budgivningen på Arriva Group som ägaren Deutsche Bahn nu säljer – därmed kan affären vara klar mycket snart.

Västtrafik mot elbusstäten

Nu rullar de första 30 nya helelektriska Volvo-bussarna i Göteborgs stadstrafik – ännu ett steg för att göra Västtrafik störst i landet på elbussar.

Spårvägsbygge tidigareläggs

Spårväg syd i södra Storstockholm tidigareläggs med fyra år – byggstart redan nästa år, det har politikerna beslutat.

Biodrivmedel på IRU-menyn

Biodrivmedel fanns på agendan när IRU bjöd in EU-parlamentariker på middag 1 oktober – branschen förde fram sina förslag i form av en trerätters middagsmeny.

Mobilen kartlägger resevanor

Nytt signalsystem i Wuppertal

En ny version av ett ERTMS-signalsystem från Alstom används vid Wuppertal-banan i Tyskland.

Premiär i Mellanskärgården

Plus

MAN kvar i toppen

Trots noll nya bussar i september ligger MAN kvar i toppen av Tunga Bussligan 2019 - men det händer saker bakom täten, det framgår av Bil Swedens senaste statistik.

Strand till Nobina

Svag september för bussarna

SJ lovar: ”Många tåg till kontinenten”

10 000 fler platser och bättre anslutningar till kontinenten 2020 – det lovar SJ i sin tågplan för kommande år, här redovisas hur det är tänkt att fungera.

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Nya bussmiljönärer!

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.153