23948sdkhjf

Fem vann upphandling i Skåne

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Skånetrafiken Serviceresor har avslutat en upphandling som ska ge både kunderna och förarna bättre kvalité - fem trafikföretag vann trafiken.

Det gäller bland annat punktlighet, bemötande, arbetsvillkor och hållbarhet, säger Titti Unosdotter, affärsområdeschef för Serviceresor.

Upphandlingen gäller 156 serviceresefordon med planerad start den 1 februari 2020. Totalt kom elva anbud in, varav fem trafikbolag fick tilldelning. Ingen har begärt överprövning av tilldelningen.

De fem bolagen som vann upphandlingen är Kristianstad Taxi & Buss, Taxi Sydväst AB, Taxi Ängelholm AB, Taxicentralen i Kristianstad AB samt Telepass AB.

Vi är glada att vi tagit detta i land. Jag tolkar det som att vi gjort ett grundligt arbete när vi tog fram underlaget. En överprövning är en dyr och dryg process. Det visar också att vi kan sköta det här smidigt för de kommuner som vi har avtal med, säger Titti Unosdotter.

I upphandlingen ställdes en del nya krav.

Det är främst kvalitén som vi vill ska öka för alla parter men främst för våra kunder, men också våra möjligheter att följa upp kvalitén.

Redan idag är punktligheten 94 procent och kundbemötandet 90 procent, nästan alla specialfordon körs med gasdrift och de nya avtalen lyfter också möjligheten att ha insyn och påverka chaufförernas arbetstider och lön för att säkra deras arbetsmiljö.

FAKTA/Serviceresor i Region Skåne

Skånetrafiken har sedan 2008 ansvarat för färdtjänst och sjukresor i större delen av Region Skåne. Serviceresor hanterar cirka 1,5 miljoner resor per år, kör sjukresor i hela Skåne och färdtjänst i 24 av Skånes 33 kommuner. Burlöv tillkommer i februari nästa år.

Serviceresor har egen beställningscentral, trafikledning, handläggning och kundtjänst med totalt 130 medarbetare vilket ger stordriftsfördelar som bidrar till att Skånetrafiken kan vara kostnadseffektiv och bedriva bra och enkla digitala lösningar, vilket påverkar prisbilden positivt för anslutna kommuner samtidigt som man säkrar en hög kvalitet och god service till kund.

Totalt har Serviceresor 377 fordon, specialfordon och personbilar, fördelat på nio olika trafikbolag, så den nu aktuella upphandlingen utgör en betydande del och uppdatering av fordonsflottan.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

19 dog i septembertrafiken

1

Västtrafik hånar elbilshysterin

De första elektriska spårvagnarna rullade ut på Göteborgs gator i början av 1900-talet – nu gör Västtrafik narr av dagens elbilsreklam.

Resenärerna gillar fossilfritt

Folkets röst tycks har nått fram till maktens korridorer när det gäller drivmedel för bussar – kraven på fossilfritt vid kommunala trafikupphandlingar

Skellfteå buss ökar med ny vd

Det nya kollektivtrafiksystemet i Skellefteå drog på sig en hel del kritik när det infördes – men resandet ökar och företaget har fått en ny tillförordnad vd.

Fritzson lämnar SJ

SJ:s vd Crister Fritzson har sagt upp sig och kommer att lämna SJ under våren 2020 efter åtta år - blir vd för elektronikföretag.

Kamil Koç går ihop med Flixbus

Nu är det klart – den turkiska expressbussgiganten Kamil Koç ansluter sig till Flixbus.

Nyhetsbrev

Höstlovstryck för Vy

Arkiv

Tunnelbanan tidigareläggs

Fler Pågatåg i tid

I september levererade Pågatågen den högsta samlade punktligheten för i år med 95 procent av tågen i tid – bästa månaden hittills under 2019.

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Flexbuss vann i Jönköping

Två köpare slåss om Arriva Group

Två riskkapitalbolag är kvar i den slutliga budgivningen på Arriva Group som ägaren Deutsche Bahn nu säljer – därmed kan affären vara klar mycket snart.

Västtrafik mot elbusstäten

Nu rullar de första 30 nya helelektriska Volvo-bussarna i Göteborgs stadstrafik – ännu ett steg för att göra Västtrafik störst i landet på elbussar.

Spårvägsbygge tidigareläggs

Spårväg syd i södra Storstockholm tidigareläggs med fyra år – byggstart redan nästa år, det har politikerna beslutat.

Biodrivmedel på IRU-menyn

Biodrivmedel fanns på agendan när IRU bjöd in EU-parlamentariker på middag 1 oktober – branschen förde fram sina förslag i form av en trerätters middagsmeny.

Mobilen kartlägger resevanor

Nytt signalsystem i Wuppertal

En ny version av ett ERTMS-signalsystem från Alstom används vid Wuppertal-banan i Tyskland.

Premiär i Mellanskärgården

Plus

MAN kvar i toppen

Trots noll nya bussar i september ligger MAN kvar i toppen av Tunga Bussligan 2019 - men det händer saker bakom täten, det framgår av Bil Swedens senaste statistik.

Strand till Nobina

Svag september för bussarna

SJ lovar: ”Många tåg till kontinenten”

10 000 fler platser och bättre anslutningar till kontinenten 2020 – det lovar SJ i sin tågplan för kommande år, här redovisas hur det är tänkt att fungera.

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Nya bussmiljönärer!

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158