23948sdkhjf

Fem vann upphandling i Skåne

Skånetrafiken Serviceresor har avslutat en upphandling som ska ge både kunderna och förarna bättre kvalité - fem trafikföretag vann trafiken.

Det gäller bland annat punktlighet, bemötande, arbetsvillkor och hållbarhet, säger Titti Unosdotter, affärsområdeschef för Serviceresor.

Upphandlingen gäller 156 serviceresefordon med planerad start den 1 februari 2020. Totalt kom elva anbud in, varav fem trafikbolag fick tilldelning. Ingen har begärt överprövning av tilldelningen.

De fem bolagen som vann upphandlingen är Kristianstad Taxi & Buss, Taxi Sydväst AB, Taxi Ängelholm AB, Taxicentralen i Kristianstad AB samt Telepass AB.

Vi är glada att vi tagit detta i land. Jag tolkar det som att vi gjort ett grundligt arbete när vi tog fram underlaget. En överprövning är en dyr och dryg process. Det visar också att vi kan sköta det här smidigt för de kommuner som vi har avtal med, säger Titti Unosdotter.

I upphandlingen ställdes en del nya krav.

Det är främst kvalitén som vi vill ska öka för alla parter men främst för våra kunder, men också våra möjligheter att följa upp kvalitén.

Redan idag är punktligheten 94 procent och kundbemötandet 90 procent, nästan alla specialfordon körs med gasdrift och de nya avtalen lyfter också möjligheten att ha insyn och påverka chaufförernas arbetstider och lön för att säkra deras arbetsmiljö.

FAKTA/Serviceresor i Region Skåne

Skånetrafiken har sedan 2008 ansvarat för färdtjänst och sjukresor i större delen av Region Skåne. Serviceresor hanterar cirka 1,5 miljoner resor per år, kör sjukresor i hela Skåne och färdtjänst i 24 av Skånes 33 kommuner. Burlöv tillkommer i februari nästa år.

Serviceresor har egen beställningscentral, trafikledning, handläggning och kundtjänst med totalt 130 medarbetare vilket ger stordriftsfördelar som bidrar till att Skånetrafiken kan vara kostnadseffektiv och bedriva bra och enkla digitala lösningar, vilket påverkar prisbilden positivt för anslutna kommuner samtidigt som man säkrar en hög kvalitet och god service till kund.

Totalt har Serviceresor 377 fordon, specialfordon och personbilar, fördelat på nio olika trafikbolag, så den nu aktuella upphandlingen utgör en betydande del och uppdatering av fordonsflottan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079