23948sdkhjf

Fem vann upphandling i Skåne

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Skånetrafiken Serviceresor har avslutat en upphandling som ska ge både kunderna och förarna bättre kvalité - fem trafikföretag vann trafiken.

Det gäller bland annat punktlighet, bemötande, arbetsvillkor och hållbarhet, säger Titti Unosdotter, affärsområdeschef för Serviceresor.

Upphandlingen gäller 156 serviceresefordon med planerad start den 1 februari 2020. Totalt kom elva anbud in, varav fem trafikbolag fick tilldelning. Ingen har begärt överprövning av tilldelningen.

De fem bolagen som vann upphandlingen är Kristianstad Taxi & Buss, Taxi Sydväst AB, Taxi Ängelholm AB, Taxicentralen i Kristianstad AB samt Telepass AB.

Vi är glada att vi tagit detta i land. Jag tolkar det som att vi gjort ett grundligt arbete när vi tog fram underlaget. En överprövning är en dyr och dryg process. Det visar också att vi kan sköta det här smidigt för de kommuner som vi har avtal med, säger Titti Unosdotter.

I upphandlingen ställdes en del nya krav.

Det är främst kvalitén som vi vill ska öka för alla parter men främst för våra kunder, men också våra möjligheter att följa upp kvalitén.

Redan idag är punktligheten 94 procent och kundbemötandet 90 procent, nästan alla specialfordon körs med gasdrift och de nya avtalen lyfter också möjligheten att ha insyn och påverka chaufförernas arbetstider och lön för att säkra deras arbetsmiljö.

FAKTA/Serviceresor i Region Skåne

Skånetrafiken har sedan 2008 ansvarat för färdtjänst och sjukresor i större delen av Region Skåne. Serviceresor hanterar cirka 1,5 miljoner resor per år, kör sjukresor i hela Skåne och färdtjänst i 24 av Skånes 33 kommuner. Burlöv tillkommer i februari nästa år.

Serviceresor har egen beställningscentral, trafikledning, handläggning och kundtjänst med totalt 130 medarbetare vilket ger stordriftsfördelar som bidrar till att Skånetrafiken kan vara kostnadseffektiv och bedriva bra och enkla digitala lösningar, vilket påverkar prisbilden positivt för anslutna kommuner samtidigt som man säkrar en hög kvalitet och god service till kund.

Totalt har Serviceresor 377 fordon, specialfordon och personbilar, fördelat på nio olika trafikbolag, så den nu aktuella upphandlingen utgör en betydande del och uppdatering av fordonsflottan.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussen kör själv i depån

Masexpressen knyts till Flixbus

Sverigepremiär för CapaCity L

Sverigepremiären för marknadens längsta enkelledbuss, CapaCity L, är nu spikad – Transdev har köpt ett gäng bussar till Göteborg där de börjar rulla i slutet av 2020.

Grönlund omvald i IRU

Anna Grönlund blev omvald som vice ordförande för IRU:s passagerarkommitté.

Fredman avancerar

Volvo lanserar ny dubbeldäckare

Nästa år lanserar Volvo Bussar en ny dubbeldäckare något som det ryktats om länge har nu bekräftats – det handlar om en expressbuss med extra stor kapacitet.

Nyhetsbrev

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Arkiv

Dryga böter för Västtrafik

Volvo och Transdev slår elbussrekord

Europas enskilt största elbussaffär är ett faktum. Transdev har beställt 157 helelektriska elbussar till Göteborgs stadstrafik av Volvo Bussar. Affären är i miljardklassen.

Tre bra kvartal för Scania

Scanias nettoomsättning för de nio första månaderna 2019 uppgick till 113,8 miljarder kronor - en ökning med 15 procent jämfört med samma period föregående år.

Fyra år längre och tre miljarder dyrare för Förbifarten

Nu släpper Trafikverket sin nya tidsplan för Förbifart Stockholm.

Scania bantar

Busshjälp till utsatta barn

Tågresandet i Västra Götaland ökar

Rekordaffär mellan Volvo och Transdev

Supersnål buss för skidlandslaget

Scania tar samarbetet med Sveriges längdlandslag till nästa nivå - utöver den tidigare vallalastbilen har landslaget nu även en specialbyggd skidbuss under tävlingssäsong.

Plus

Volvo rycker i Bussligan

Volvo rycker fram flera placeringar i Tunga Bussligan 2019 - men MAN leder fortsatt även om marginalen krymper, det visar Bil Swedens statistik.

Trög oktober för bussarna

Samtrans kvar i Stockholm

Nytt reseavdrag gynnar bussresor

Volvo vann i Skellefteå

Busworld slog rekord

Som tidigare antagits kom årets Busworld i Bryssel att slå alla tiders rekord – nu har arrangörerna räknat samman alla siffror som bekräftar framgången.

MultiQ vann i Danmark

Nya Bussmiljönärer i Västsverige

Projektet Bussmiljönärerna går ut på att erbjuda ett periodkort till invånare på en eller flera områden – så att de lockas till bussen och ställer bilen.

Internet fyller 50

Larsson tar över Skellefteå buss

Kameraupphandling ska göras om

Mohlins växer med uppköp

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.538