23948sdkhjf

Fler Coradia till Danmark

Alstom ska leverera ytterligare fyra Coradia Lint regionaltåg till Nordjyske Jernbaner i Danmark – leverans i mitten av 2021.

Nordjyske Jernbanenhar redan en flotta på 13 dieseldrivnaCoradia Lint-tåg till sitt icke elektrifierade järnvägsnät. Nu har de beställt ytterligare fyra tåg av samma slag som ska byggas på Alstoms enorma fabrik i tyska Salzgitter.

– Vi är mycket glada över att Nordjyske Jernbanen väljer att utvidga sin Coradia Lint-flotta. Det är bekvämt, pålitligt och ett populärt tåg bland passagerarna. Alstom har sålt 1000 Coradia Lint regionala tåg; det är utan tvekan den mest framgångsrika dieseltåget (DMU) i Europa, säger Emmanuel Henry, Managing Director för Alstom i Danmark. 

Med sin lätta konstruktion har Coradia Lint fått ner drivedelsförbrukningen jämfört med andra tåg som har samma passagerarkapacitet. Den maximala körhastigheten är 140 km/h. De 2-vagnståg som beställts av Nordjyske Jernbaner har totalt 120 sittplatser och upp till 135 platser med stående passagerare. Tågen är också utrustade med Wi-Fi, luftkonditionering, informationssystem och videoövervakning för passagerarkomfort och säkerhet. 

Alstoms Coradia Lint-tåg har körts i mer än 30 järnvägsnät i Tyskland, Europa och Kanada sedan år 2000. Tågen förbättras kontinuerligt och har den högsta standarden för säkerhet, brusreducering och låga utsläpp samt en mycket hög tillgänglighet. Tågen är en del av Alstoms Coradia-sortiment av modultåg. De bygger på 30 års expertis och beprövade tekniska lösningar och inkluderar världens första vätgas, Coradia iLint. Mer än 2 800 Coradia-tåg har sålts hittills och cirka 2 300 är för närvarande i drift. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25