23948sdkhjf

Flixbus kör klimatstrejkare

Under två dagar kommer klimatstrejker i Greta Thunbergs anda att genomföras i 29 länder – Flixbus kommer att köra alla som vill delta till de platser där klimatstrejkerna ska genomföras.

20 och 27 september anordnas klimatstrejker världen över. Protesterna drivs av skolelever och ungdomar samtidigt som alla vuxna uppmanas att komma och visa sitt stöd. Strejkerna kräver att vuxenvärlden och politikerna tar sitt ansvar och bygger på att vi alla har en gemensam skyldighet att bromsa klimatförändringarna.

Världen över planeras det strejker i de flesta storstäder och många deltagare kommer att behöva resa för att ta sig fram och göra sin röst hörd. Flixbus vill visa sitt stöd till dem som kämpar för en hållbar framtid genom att erbjuda varje deltagande passagerare en gratisresa (i form av värdekod), om passageraren reser till klimatstrejken 20 eller 27 september, och i efterhand kan uppvisa sitt deltagande.

Flixbus uppger själva att de arbetar för att vara gröna mer än bara på bussens utsida. Många av bolagets anställda engagerar sig i klimatfrågan, vilket drivit fram beslutat att erbjuda alla sina anställda världen över att få delta i deras närmaste klimatstrejk under arbetstid.

När vi lanserade Flixbus för sex år sedan, ville vi att fler skulle upptäcka världen utan att ha dåligt samvete om resans koldioxidutsläpp. Vad världen behöver är just klimatvänliga resealternativ och inte fler billiga flyg och halvtomma bilar på vägarna, säger André Schwämmlein, grundare och vd för Flixbus. Han fortsätter:

Den globala klimatstrejken har vuxit fram från ett initiativ av en modig svensk skolflicka, Greta Thunberg. Vi vill möjliggöra både våra kunder och kollegor att delta i detta viktiga evenemang och att kräva rättvisa för klimatet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125