23948sdkhjf

Regnbågsbussar i Skövde

För att ta ställning för alla människors lika värde, mångfald och tolerans flaggar Västtrafik och Nobina stadsbussarna med regnbågsflaggan under Skövde Pridefestival.

Kollektivtrafiken är till för alla. Därför regnbågsflaggar Västtrafik och Nobina stadsbussarna i Skövde när Skövde Pridefestival går av stapeln i helgen.

 – Vi vill visa att alla är välkomna i kollektivtrafiken. Pridefestivalens värdegrund stämmer väl överens med våra värderingar om mångfald, tolerans och människors lika värde, säger André Sellén, trafikchef för Nobina som kör all linjetrafik åt Västtrafik i Skaraborg.

Skövde Pridefestival pågår mellan den 29 september och 1 oktober. Syftet är att skapa trygga mötesplatser för HBTQ-personer samt stötta och verka för allas lika värde och ökad jämlikhet i samhället. Festivalen vill lyfta upp normkritik och verka för en positiv samhällspåverkan.

Regnbågsflaggan har stått i fokus på senare tid där det handlat om att flagga eller inte flagga på offentliga byggnader. Flaggan skapades i USA på 1970-talet och först att flagga offentligt med den blev San Francisco 1978. Just i San Francisco var flaggan länge staden symbol vid sidan av officiella flaggor och vapen, den fanns där för alla oavsett politisk, religiös eller sexuell läggning. Regnbågen fanns på T-tröjor, muggar och alla möjliga souvenirer som såldes i staden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.251