23948sdkhjf

Flyg och hundspann till skidbacken

Nu är det möjligt att boka hundspann från flygplats till skidbacke i Sälen via flygbolaget BRA – ett nytt grepp som skapats genom samarbete mellan flygbolaget och ytterligare två aktörer.

BRA är första och förmodligen enda flygbolaget i Skandinavien där det blir möjligt att boka flygtransfer med hundspann mellan flygplats och skidbacke. Redan nu är det möjligt att boka hundspann med Alaskan Huskey-hundar via BRA:s sajt, i samband med bokning av flygresa till den nya flygplatsen i Sälen-Trysil; Scandinavian Mountains Airport. Flygplatsen öppnar för trafik i mitten av december 2019, alltså lagom till skidsäsongen.

Hundspannstransport är möjligt att boka mellan flygplatsen och Hundfjället eller Tandådalen från flygplatsen eller mellan flygplatsen och Högfjällshotellet i Sälen. Slädturen cirka 45 respektive 60 minuter.

Bokning är möjlig från och med nu för resa från mitten av december fram till mitten av april nästa år. Priset per släde som tar fyra personer är cirka 5 000 kronor, alltså 1 250 kronor per person när släden är fullsatt. Allt bagage transporteras till hotellet av hundspannsföretaget Peakpoints. Hundspannstransporten mellan flygplatsen och skidbacken har tagits fram genom ett samarbete mellan Skistar och Peakpoints.

Fotnot. Det kommer att vara möjligt att flyga klimatkompenserat med BRA direkt till Sälen-Trysil från Stockholm Bromma, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Växjö. Det blir även möjligt att flyga med BRA via Bromma från Visby, Trollhättan, Ronneby, Kalmar, Kristianstad och Halmstad. I samarbete med Finnair som idag flyger mellan Bromma och Helsingfors blir det även möjligt att boka flyg från Helsingfors till Sälen via Bromma.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141