23948sdkhjf

Flyg och hundspann till skidbacken

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nu är det möjligt att boka hundspann från flygplats till skidbacke i Sälen via flygbolaget BRA – ett nytt grepp som skapats genom samarbete mellan flygbolaget och ytterligare två aktörer.

BRA är första och förmodligen enda flygbolaget i Skandinavien där det blir möjligt att boka flygtransfer med hundspann mellan flygplats och skidbacke. Redan nu är det möjligt att boka hundspann med Alaskan Huskey-hundar via BRA:s sajt, i samband med bokning av flygresa till den nya flygplatsen i Sälen-Trysil; Scandinavian Mountains Airport. Flygplatsen öppnar för trafik i mitten av december 2019, alltså lagom till skidsäsongen.

Hundspannstransport är möjligt att boka mellan flygplatsen och Hundfjället eller Tandådalen från flygplatsen eller mellan flygplatsen och Högfjällshotellet i Sälen. Slädturen cirka 45 respektive 60 minuter.

Bokning är möjlig från och med nu för resa från mitten av december fram till mitten av april nästa år. Priset per släde som tar fyra personer är cirka 5 000 kronor, alltså 1 250 kronor per person när släden är fullsatt. Allt bagage transporteras till hotellet av hundspannsföretaget Peakpoints. Hundspannstransporten mellan flygplatsen och skidbacken har tagits fram genom ett samarbete mellan Skistar och Peakpoints.

Fotnot. Det kommer att vara möjligt att flyga klimatkompenserat med BRA direkt till Sälen-Trysil från Stockholm Bromma, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Växjö. Det blir även möjligt att flyga med BRA via Bromma från Visby, Trollhättan, Ronneby, Kalmar, Kristianstad och Halmstad. I samarbete med Finnair som idag flyger mellan Bromma och Helsingfors blir det även möjligt att boka flyg från Helsingfors till Sälen via Bromma.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Busstorget till Bålsta!

1

Längsta direktflygningen testas

Lockar med tåg till norrsken

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Lyxflyg från Sverige

För svenskar som har drömt om att resa i Emirates First Class direkt från Stockholm är det nu extra tillgängligt under en tidsbegränsad kampanj - men snart stängs bokningsmöjligheten.

Nyhetsbrev

Höstlov med Flixbus

Arkiv

Karlsson till Merresor

Tallink tar Burger King till Baltikum

Nu ska hela resan klimatdeklareras

Regeringen vill införa obligatoriskt klimatdeklaration för alla långdistansresor – branschen ger i princip tummen upp för tanken men Sveriges Bussföretag varnar för otydlighet.

Luttamaguzi årets miljöinnovatör

Okända resmål lockar

Stugby blir elproducent

Rustar kryssarna för miljarder

Resebranschen i snabb förändring

Flygbolag och reseföretag går i konkurs, undergången nära – eller är det i själva verket så att företagen inte hängt med i utvecklingen? Big Travel uppger att de har svaren!

Dansk attack mot utländska bussbolag

Nattåg till fjällen

Laggar till Grönklitt

Snart flyger fler igen

Redan nästa år kommer flyget att öka igen efter en lång tids kräftgång – det framgår av Transportstyrelsens prognos som sträcker sig till 2025.

Flyg och hundspann till skidbacken

Turkiet höstfavorit

Vings ägare i konkurs

Brittiska resegiganten Thomas Cook har gått i konkurs och drar med sig Ving i fallet - drygt 5600 svenska resenärer drabbades.

Plus

Andlig och lekamlig spis i Valamo kloster

Studenter reser klimatsmart

Framtidens resenärer, studenterna, reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet – och överraskar när det gäller favoritkändis att helst resa tillsammans med.

Bond till Volvo

Nordlind till Skansen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.199