23948sdkhjf

Flyg och hundspann till skidbacken

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nu är det möjligt att boka hundspann från flygplats till skidbacke i Sälen via flygbolaget BRA – ett nytt grepp som skapats genom samarbete mellan flygbolaget och ytterligare två aktörer.

BRA är första och förmodligen enda flygbolaget i Skandinavien där det blir möjligt att boka flygtransfer med hundspann mellan flygplats och skidbacke. Redan nu är det möjligt att boka hundspann med Alaskan Huskey-hundar via BRA:s sajt, i samband med bokning av flygresa till den nya flygplatsen i Sälen-Trysil; Scandinavian Mountains Airport. Flygplatsen öppnar för trafik i mitten av december 2019, alltså lagom till skidsäsongen.

Hundspannstransport är möjligt att boka mellan flygplatsen och Hundfjället eller Tandådalen från flygplatsen eller mellan flygplatsen och Högfjällshotellet i Sälen. Slädturen cirka 45 respektive 60 minuter.

Bokning är möjlig från och med nu för resa från mitten av december fram till mitten av april nästa år. Priset per släde som tar fyra personer är cirka 5 000 kronor, alltså 1 250 kronor per person när släden är fullsatt. Allt bagage transporteras till hotellet av hundspannsföretaget Peakpoints. Hundspannstransporten mellan flygplatsen och skidbacken har tagits fram genom ett samarbete mellan Skistar och Peakpoints.

Fotnot. Det kommer att vara möjligt att flyga klimatkompenserat med BRA direkt till Sälen-Trysil från Stockholm Bromma, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Växjö. Det blir även möjligt att flyga med BRA via Bromma från Visby, Trollhättan, Ronneby, Kalmar, Kristianstad och Halmstad. I samarbete med Finnair som idag flyger mellan Bromma och Helsingfors blir det även möjligt att boka flyg från Helsingfors till Sälen via Bromma.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Nyhetsbrev

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Arkiv

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Plus

Från småföretag - till branschens gigant

Rolfs Flyg & Buss är gruppreseföretaget som gjort en egen hisnande resa – från den lilla resebyrån på Hisingen till ett jätteföretag som väntas omsätta en miljard kronor nästa år. Arkitekten bakom den makalösa tillväxten är Emanuel Karlsson, vd sedan 2006.

Portugal vann igen

Ny rapport till flygets försvar

Flyget behövs för svensk besöksnäring enligt en ny rapport.

Norwegian avvecklar allt långdistansflyg från Stockholm

Hamnsamarbete för miljön i Norden

Arlandabanan 20 år

Kungen och drottningen invigde Arlandabanan i november 1999 - Sveriges första privata snabbtågsprojekt firar därmed 20 år i dagarna.

Viking Line till Visby och Bornholm

Birka Cruises till Berlin

Tre miljoner till besöksnäringen

Andersson lämnar Birka Cruises

Kryssarrederiet Birca Cruises vd Satu Andersson lämnar sin post efter sex år – jakten på en ny vd inleds omedelbart.

Schram till Norwegian

Ferry till Furuvik

SJ storsatsar på VR

Fritzsons tågmat

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159