23948sdkhjf

Clemens till Stockholmsmässan

Christian Clemens blir ny vd för Stockholmsmässan - han kommer närmast från positionen som vd för flygbolaget BRA, Braathens Regional Airlines.

Stockholmsmässan, Nordens största mäss- och kongressanläggning med en anläggning, ägs sedan 1964 av Stockholms Handelskammare och Stockholms stad. Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare och vice ordförande för Stockholmsmässan, är glad över rekryteringen av Christian Clemenz till posten som vd för mässan:

– Stockholmsmässan spelar en viktig roll för regionens näringsliv och attraktivitet. Marknaden för mässor och möten förändras mycket snabbt på grund av megatrender som digitalisering. Därför har det varit mycket viktigt för oss att rekrytera en vd med förmåga att utveckla bolaget för en ny framtid. Christian kommer med sin tunga affärsmässiga erfarenhet från resebranschen kunna utveckla Mässans roll som ledande mötesaktör och magnet för såväl företagsutställare som besökare, säger Andreas Hatzigeorgiou.

Christian Clemens har förutom att vara vd för BRA bland annat också varit vd för TUI Norden och vd på Always Tours. Han träder in i sin nya roll som vd för Stockholmsmässan i januari 2020.

– Stockholmsmässan är en oerhört intressant, spännande och mångfacetterad verksamhet med stor betydelse för huvudstadsregionens attraktionskraft gentemot besökare och företag. Det ska bli väldigt roligt att komma igång med arbetet, säger Christian Clemens. Han fortsätter:

– Jag hoppas och tror att mina tidigare branscherfarenheter från att sälja mässresor, utveckla affärsmöjligheter och att digitalisera med fokus på kunden kan komma till användning för Stockholmsmässans fortsatta utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063