23948sdkhjf

Premiär i Mellanskärgården

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

1 oktober tog Blidösundsbolaget över trafiken i Stockholms mellanskärgård – trafiken körs på uppdrag av Waxholmsbolaget.

1 oktober klockan 05.55 avgick fartyget Värmdö från Vaxholm och markerar startskottet för det nya avtalet mellan Waxholmsbolaget och Transdevs dotterbolag, Blidösundsbolaget. Intensiva förberedelser ligger till grund för att båttrafiken, som nu körs av Blidösundsbolaget på uppdrag av Waxholmsbolaget, ska flyta på smidigast möjliga sätt för resenärerna.

Det nya avtalet gäller i nio år och omfattar driften av 15 båtlinjer med utgångspunkt från Stockholm via Vaxholm till stora delar av mellersta skärgården, samt enstaka avgångar till södra skärgården. Blidösundsbolaget kommer köra trafiken på linjerna året runt med Waxholmsbolagets 18 fartyg inklusive de historiska fartygen Norrskär, Storskär och Västan. Kontraktet omfattar även driften av restaurangerna i ångbåtarna och alla caféer i de övriga fartygen, samt bemanning och tekniskt underhåll.

– Förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader. Det är ett jättestort projekt att få allt på plats och vi har arbetat hårt för att allt ska kunna flyta på så bra som möjligt. Jag är väldigt stolt över att vi respekterade en mycket snäv tidsplan och jag vill rikta ett särskilt tack till alla inblandade, säger Niklas Oscarsson, affärschef på Blidösundsbolaget.

Representanter från både Trafikförvaltningen, Transdev och Blidösundsbolaget var på plats för att uppmärksamma trafikstarten och besättningen bjöd på kaffe och delade ut godispåsar till resenärerna.

– Det är viktigt att presentera oss för resenärerna. Vi kommer träffa många av dem varje dag i nio år och vår avsikt är att skapa en bra relation från första starten. Genom åren har våra passagerare i Stockholms skärgård lärt känna oss som ett pålitligt rederi med en mycket hög känsla för service och bemötande, säger Niklas Oscarsson.

FAKTA/Transdevs båtverksamhet

Flera miljoner människor reser varje år med Transdevs pendelbåtar runt om i världen. Transdev har båtverksamheter i Frankrike, Nederländerna, Australien och USA och i Sverige är både Blidösundsbolaget och Utö rederi i Stockholm, samt Styrsöbolaget i Göteborg en del av Transdev. Transdev kör flera olika typer av båttrafik och kombinerar erfarenhet av både upphandlade och kommersiell trafik. I Sverige har vi erfarenhet av skärgårdstrafiken i både Stockholm och Göteborg och pendelbåttrafik med linje 89 i Stockholm och Älvtrafiken i Göteborg tack vare våra två anrika rederier Blidösundsbolaget och Styrsöbolaget.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tunnelbanan ska bli tryggare

Stockholms tunnelbana har haft problem med våld och otrygghet - nu vill politikerna åstadkomma en förbättring genom en rad nya okonventionella åtgärder.

Skåneflygplats tappar flygbussförbindelse

Ännu en skånsk stad blir elektrisk

De vann i Kristianstad

9 december blev det klart - en ny aktör tar över stadstrafiken i Kristianstad medan en annan förlorar trafiken.

Förarlöst i Linköping

Tunnelbane-vd byter spår

Nyhetsbrev

Kris för bussbolag i Roslagen

Arkiv

Striden om Gotland är över

Från Volvo till Yutong

Först i Norden

Tävlingen framtidens transportlösning avgjord

Förseningar kostar miljarder

Nya tungviktare till Samtrafikens styrelse

Drivmedlesskatt får kritik

Tuff kritik mot skånsk tågupphandling

Ny självkörande busslinje startas

Eleverna visar hållbara transportlösningar

Plus

Fem snabba fågor…

Plus

Tåg - snabbare och bättre

Alstom är en av Europas ledande tillverkare av järnvägssystem, allt från spårvagnar och superhöghastighetståg och det som finns där emellan. Sverige är redan storkund men företaget hoppas på fler affärer framöver.

55 555:e Citaron

Mercedes-Benz har levererat den 55 555:e stadsbussen Citaro till svensk storkund.

Plus

Tog klivet till järnvägen

Efter sex år som chef på Klarna gick Alexandra Strömberg över till järnvägen – hon är operativ chef på Arlanda Express, ett uppdrag helt i linje med hennes intressen för hållbara resor i en tid då klimatfrågorna väger allt tyngre.

Ticketer köper Fara

Nytt larm: Svarttaxi på Facebook!

Plus

Tuff finalstrid i Tunga Bussligan

Med en månad kvar av Tunga Bussligan 2019 tätnar finalstriden med en viktig omkörning.

Svår bussolycka i Sollentuna

Høven vd i SJ Norge

4

Järnvägsfrämjandet sågar Riksrevisionen

Fredman avancerar

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Scania bantar

Nytt reseavdrag gynnar bussresor

Internet fyller 50

Larsson tar över Skellefteå buss

Kameraupphandling ska göras om

Mohlins växer med uppköp

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.166