23948sdkhjf

Premiär i Mellanskärgården

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

1 oktober tog Blidösundsbolaget över trafiken i Stockholms mellanskärgård – trafiken körs på uppdrag av Waxholmsbolaget.

1 oktober klockan 05.55 avgick fartyget Värmdö från Vaxholm och markerar startskottet för det nya avtalet mellan Waxholmsbolaget och Transdevs dotterbolag, Blidösundsbolaget. Intensiva förberedelser ligger till grund för att båttrafiken, som nu körs av Blidösundsbolaget på uppdrag av Waxholmsbolaget, ska flyta på smidigast möjliga sätt för resenärerna.

Det nya avtalet gäller i nio år och omfattar driften av 15 båtlinjer med utgångspunkt från Stockholm via Vaxholm till stora delar av mellersta skärgården, samt enstaka avgångar till södra skärgården. Blidösundsbolaget kommer köra trafiken på linjerna året runt med Waxholmsbolagets 18 fartyg inklusive de historiska fartygen Norrskär, Storskär och Västan. Kontraktet omfattar även driften av restaurangerna i ångbåtarna och alla caféer i de övriga fartygen, samt bemanning och tekniskt underhåll.

– Förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader. Det är ett jättestort projekt att få allt på plats och vi har arbetat hårt för att allt ska kunna flyta på så bra som möjligt. Jag är väldigt stolt över att vi respekterade en mycket snäv tidsplan och jag vill rikta ett särskilt tack till alla inblandade, säger Niklas Oscarsson, affärschef på Blidösundsbolaget.

Representanter från både Trafikförvaltningen, Transdev och Blidösundsbolaget var på plats för att uppmärksamma trafikstarten och besättningen bjöd på kaffe och delade ut godispåsar till resenärerna.

– Det är viktigt att presentera oss för resenärerna. Vi kommer träffa många av dem varje dag i nio år och vår avsikt är att skapa en bra relation från första starten. Genom åren har våra passagerare i Stockholms skärgård lärt känna oss som ett pålitligt rederi med en mycket hög känsla för service och bemötande, säger Niklas Oscarsson.

FAKTA/Transdevs båtverksamhet

Flera miljoner människor reser varje år med Transdevs pendelbåtar runt om i världen. Transdev har båtverksamheter i Frankrike, Nederländerna, Australien och USA och i Sverige är både Blidösundsbolaget och Utö rederi i Stockholm, samt Styrsöbolaget i Göteborg en del av Transdev. Transdev kör flera olika typer av båttrafik och kombinerar erfarenhet av både upphandlade och kommersiell trafik. I Sverige har vi erfarenhet av skärgårdstrafiken i både Stockholm och Göteborg och pendelbåttrafik med linje 89 i Stockholm och Älvtrafiken i Göteborg tack vare våra två anrika rederier Blidösundsbolaget och Styrsöbolaget.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Statsägt bolag köper Flygbussarna

Nyhetsbrev

God Jul & Gott Nytt År!

Nu är det dags att önska alla rt-forums läsare, annonsörer och vänner en riktigt trevlig helg - 18 december skickades årets sista nyhetsbrev.

Arkiv

Arriva möblerar om i ledningen

Ännu ett bussbolag uppköpt

Nya Mälartåg i trafik

Örike digitaliserar kollektivtrafiken

Hogia har fått ett nytt spännande uppdrag – nämligen att digitalsera kollektivtrafiken på ett av svenskarnas populäraste resmål.

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

Skärpt tillsyn av yrkestrafiken

Turkiskt på Tvärbanan

Stor exportorder för Scania

Tunnelbanan ska bli tryggare

Stockholms tunnelbana har haft problem med våld och otrygghet - nu vill politikerna åstadkomma en förbättring genom en rad nya okonventionella åtgärder.

Skåneflygplats tappar flygbussförbindelse

Ännu en skånsk stad blir elektrisk

De vann i Kristianstad

9 december blev det klart - en ny aktör tar över stadstrafiken i Kristianstad medan en annan förlorar trafiken.

Förarlöst i Linköping

Tunnelbane-vd byter spår

Kris för bussbolag i Roslagen

Striden om Gotland är över

Från Volvo till Yutong

Först i Norden

Förseningar kostar miljarder

Tuff kritik mot skånsk tågupphandling

Ny självkörande busslinje startas

Plus

Fem snabba fågor…

Ticketer köper Fara

Svår bussolycka i Sollentuna

Høven vd i SJ Norge

5

Järnvägsfrämjandet sågar Riksrevisionen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.488