23948sdkhjf

Tallink tar Burger King till Baltikum

Burger King ska erövra en vit fläck i Europa och det är Tallink Grupp som ska genomföra etableringen. Det estniska rederiet har skrivit ett avtal med Burger Kings moderbolag om rättigheterna att utveckla och driva den globala snabbmatskedjans restauranger i de baltiska länderna.

Samtidigt som en kraftig expansion förbereds i Sverige sneglar Burger King mot Baltikum. Estland, Lettland och Litauen är bland de få länder i Europa där den globala hamburgerkedjan för närvarande inte har några restauranger. Men det ska det bli ändring på tack vare samarbetet med Tallink Group. Den första restaurangen i Estlands huvudstad Tallinn väntas öppna i vinter. De första Burger King-restaurangerna i Lettland och Litauen kommer sedan under första halvåret 2020.

Tallink Grupp förväntar sig att expansionen kommer att skapa nästan 800 nya jobb i de baltiska länderna.

– Tallink skapade historia redan 2016 när vi tog kedjans första restaurang ombord ett fartyg. Nu gör vi historia igen genom att ta de populära Burger King-produkterna iland och till allmänheten i Estland, Lettland och Litauen, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

– Förvärvet av franschiserättigeter till Burger King i Baltikum är ytterligare ett viktigt steg framåt inom våra expansionsplaner för den landbaserade verksamheten, tillägger Paavo Nõgene.

Avtalet för varje öppnad restaurang sträcker sig 20 år.

– Vi är glada över att utveckla nya, vackra restauranger och introducera gäster i Baltikum till vårt ikoniska varumärke tillsammans med Tallink Grupp, säger David Shear, president, Burger King och Popeyes EMEA på Restaurant Brands International Inc. (RBI) , moderbolag till Burger King.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171