23948sdkhjf

Längsta direktflygningen testas

Hur långt går det att flyga direkt? Det ska snart visa sig, ett flygbolag planerar direktflyg på 20 timmar - men riskerna ökar för ekonomipassagerarna.

Världens för närvarande längsta direktflyg är Singapore Airlines rutt mellan New York och Singapore som tar 19 timmar. Men nu väntas konkurrens av det australiensiska bolaget Qantas som vill testa direktflyg mellan New York och Sidney respektive London och Sidney. Den resan kommer att ta 20 timmar i anspråk och skulle i så fall klå rekordet, allt enligt brittiska Financial Times.

Qantas nya långa flygprojekt är dock inte helt riskfritt. Att flyga 17 000 km non stop är inte bra för alla passagerares hälsa, speciellt de som sitter trångt i ekonomiklassen. Risken för bland annat blodproppar ökar och därför måste rutiner som lite gymnastik eller annat införas för att hålla olyckan borta. 

Vilket flygplan Qantas ska välja är ännu oklart, men Singapore Airlines kör sin 19-timmars med en Airbus A350-900ULR. Det bör dock betonas att passagerare som väljer första klass visseligen löper mindre risk att drabbas av blodpropp, men litet pausgympa bevövs även för dem.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079