23948sdkhjf

MAN Lion’s Coach årets turistbuss

MAN Lion’s Coach har utsetts till Coach of the Year 2020 - det offentliggjordes på Europas största bussmässa, Busworld, i Bryssel.

MAN Lion’s Coach var en av fem turistbussar som testats och bedömts av en intereuropeisk jury i Sibiu, Rumänien, tidigare i år. Juryn har sedan enats om vilken av bussarna som är den allra bästa. Valet föll på MAN Lion’s Coach som därmed är årets turistbuss.

Jag vill ta med er alla på en tur från greve Draculas hemland till Lejonets kungarike. Jag presenterar Coach of the Year 2020, Man Lion´s Coach, sa Tom Terjesen, juryns ordförande vid den högtidliga prisceremonien på mässan Busworld som i år för första gången genomfördes i Bryssel.

– Vi är extremt stolta över att vår nya MAN Lion´s Coach har imponerat så mycket på expertjuryn att den vunnit det här priset. Coach of the Year är ett perfekt kvitto på många års ansträngningar och hårt arbete av hela vårt team burit frukt, sa Joachim Drees, Chief Executive Officer of MAN Truck & Bus SE när han fick ta emot utmärklesen.

FAKTA/Coach of the Year och Bus of the Year

Tävlingens jury består av redaktörer för buss- och trafikmagasin från ett 20-tal länder runt om i Europa. Vart annat år utses en tursitbuss, som i år, och vart annat år en stadsbuss.

MAN Lion´s Coach C vann utmärkelsen Coach of the Year 2020 – som alltså delas ut redan 2019.

De fyra övriga bussarna som var med i tävlingen var Iveco Crossway NPVDL Futura FDH2-125Volvo 9900 och Setra S 531 DT. Rangordningen bland de övriga bussarna offentliggörs inte av juryn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141