23948sdkhjf

Hållbarhet i fokus för Scania

Anna Carmo e Silva är sedan augusti i år chef för Scanias bussverksamhet - hon besökte nyligen största branschmässan Busworld i Bryssel.

På Busworld gick Scania ut och presenterade en ny generation bussar i Scania Citywide-programmet. I år presenterades också den helt nya elbussen.

Kan du utveckla hur Scania tänker när det gäller den nya generationen fordon, framför allt den nya batteribussen?

Scania som företag har en väldigt tydlig riktning och ett tydligt uppdrag i att vi vill vara ledande inom hållbara transportlösningar, säger Anna Carmo e Silvia, Scanias nya busschef sedan drygt två månader. Honfortsätter:

Då är det ett naturligt steg att nu komplettera vår redan mycket breda portfölj av hållbara transportlösningar med ett batteridrivet fordon. Det är inget nytt i sig, det förstärker dock ytterligare den position vi redan har tagit.

Kan du säga vad det viktigaste i er strategi inför de svenska trafikupphandlingarna?

Det hanterar vi som vanligt, vi titta på hur förutsättningarna ser ut i varje specifik upphandling och sedan hittar vi den bästa lösningen i det utbud vi har i respektive område och respektive upphandling.

Scania var självklart med på Busworld 2019 – hur var ditt intryck av mässan?

Jag tyckte att det var mycket besökare på nya stället, förr var vi alltid i Kortrijk men nu har Busworld flyttat till Bryssel och blivit mycket större. Fler utställare på plats, mässan var större än någonsin. Och glädjande nog finns det ett tydligt fokus på hållbara transportlösningar inom branschen i stort vilket återspeglades på mässan.

Vad kan du då säga om Scanias läge på marknaden inför nästa år och längre bort?

Vi går en spännande tid till mötes nu med hållbarhetsfokus och samtidigt kommer vi med vårt nya produktprogram som har bättre förutsättningar att möta de behov som finns på marknaden. Så vi ser med tillförsikt fram mot åren som kommer.

En längre och uppdaterad intervju med Anna Carmo e Silva kommer att publiceras i Trafikforum nr 8, där blir det även mer från Busworld 2019!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125