23948sdkhjf

Hållbarhet i fokus för Scania

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Anna Carmo e Silva är sedan augusti i år chef för Scanias bussverksamhet - hon besökte nyligen största branschmässan Busworld i Bryssel.

På Busworld gick Scania ut och presenterade en ny generation bussar i Scania Citywide-programmet. I år presenterades också den helt nya elbussen.

Kan du utveckla hur Scania tänker när det gäller den nya generationen fordon, framför allt den nya batteribussen?

Scania som företag har en väldigt tydlig riktning och ett tydligt uppdrag i att vi vill vara ledande inom hållbara transportlösningar, säger Anna Carmo e Silvia, Scanias nya busschef sedan drygt två månader. Honfortsätter:

Då är det ett naturligt steg att nu komplettera vår redan mycket breda portfölj av hållbara transportlösningar med ett batteridrivet fordon. Det är inget nytt i sig, det förstärker dock ytterligare den position vi redan har tagit.

Kan du säga vad det viktigaste i er strategi inför de svenska trafikupphandlingarna?

Det hanterar vi som vanligt, vi titta på hur förutsättningarna ser ut i varje specifik upphandling och sedan hittar vi den bästa lösningen i det utbud vi har i respektive område och respektive upphandling.

Scania var självklart med på Busworld 2019 – hur var ditt intryck av mässan?

Jag tyckte att det var mycket besökare på nya stället, förr var vi alltid i Kortrijk men nu har Busworld flyttat till Bryssel och blivit mycket större. Fler utställare på plats, mässan var större än någonsin. Och glädjande nog finns det ett tydligt fokus på hållbara transportlösningar inom branschen i stort vilket återspeglades på mässan.

Vad kan du då säga om Scanias läge på marknaden inför nästa år och längre bort?

Vi går en spännande tid till mötes nu med hållbarhetsfokus och samtidigt kommer vi med vårt nya produktprogram som har bättre förutsättningar att möta de behov som finns på marknaden. Så vi ser med tillförsikt fram mot åren som kommer.

En längre och uppdaterad intervju med Anna Carmo e Silva kommer att publiceras i Trafikforum nr 8, där blir det även mer från Busworld 2019!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussen kör själv i depån

Masexpressen knyts till Flixbus

Sverigepremiär för CapaCity L

Sverigepremiären för marknadens längsta enkelledbuss, CapaCity L, är nu spikad – Transdev har köpt ett gäng bussar till Göteborg där de börjar rulla i slutet av 2020.

Grönlund omvald i IRU

Anna Grönlund blev omvald som vice ordförande för IRU:s passagerarkommitté.

Fredman avancerar

Volvo lanserar ny dubbeldäckare

Nästa år lanserar Volvo Bussar en ny dubbeldäckare något som det ryktats om länge har nu bekräftats – det handlar om en expressbuss med extra stor kapacitet.

Nyhetsbrev

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Arkiv

Dryga böter för Västtrafik

Volvo och Transdev slår elbussrekord

Europas enskilt största elbussaffär är ett faktum. Transdev har beställt 157 helelektriska elbussar till Göteborgs stadstrafik av Volvo Bussar. Affären är i miljardklassen.

Tre bra kvartal för Scania

Scanias nettoomsättning för de nio första månaderna 2019 uppgick till 113,8 miljarder kronor - en ökning med 15 procent jämfört med samma period föregående år.

Fyra år längre och tre miljarder dyrare för Förbifarten

Nu släpper Trafikverket sin nya tidsplan för Förbifart Stockholm.

Scania bantar

Busshjälp till utsatta barn

Tågresandet i Västra Götaland ökar

Rekordaffär mellan Volvo och Transdev

Supersnål buss för skidlandslaget

Scania tar samarbetet med Sveriges längdlandslag till nästa nivå - utöver den tidigare vallalastbilen har landslaget nu även en specialbyggd skidbuss under tävlingssäsong.

Plus

Volvo rycker i Bussligan

Volvo rycker fram flera placeringar i Tunga Bussligan 2019 - men MAN leder fortsatt även om marginalen krymper, det visar Bil Swedens statistik.

Trög oktober för bussarna

Samtrans kvar i Stockholm

Nytt reseavdrag gynnar bussresor

Volvo vann i Skellefteå

Busworld slog rekord

Som tidigare antagits kom årets Busworld i Bryssel att slå alla tiders rekord – nu har arrangörerna räknat samman alla siffror som bekräftar framgången.

MultiQ vann i Danmark

Nya Bussmiljönärer i Västsverige

Projektet Bussmiljönärerna går ut på att erbjuda ett periodkort till invånare på en eller flera områden – så att de lockas till bussen och ställer bilen.

Internet fyller 50

Larsson tar över Skellefteå buss

Kameraupphandling ska göras om

Mohlins växer med uppköp

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.328