23948sdkhjf

Rekord för Busworld

Världens största bussmässa, Busworld, lockade som vanligt många svenska bussmänniskor - årets mässa väntas slå alla tidigare besökssiffror.

Flera fordonstillverkare och regionala bussbranschföreningar arrangerade resor till BusWorld och många svenskar passade också på att besöka mässan på egen hand. Årets upplaga av Busworld är den 25:e i ordningen och den stora nyheten var själva mässans lokalisering – i år flyttade Busworld från Kortrijk till Bryssel.

När mässan startade 1971 besöktes den av 520 personer från två länder, 2017 (förra gången som mässan gick av stapeln) besökes den av 37 241 personer från totalt 118 länder. Målet i år är att nå över 40 000 besökare, rt-forum kommer att rapportera exakt hur många som besökte mässan när arrangörerna summerar efter att mässan är avslutad.

Stort fokus ligger under årets upplaga på nya lösningar inom elektrifiering. Dessutom visade flera tillverkare upp modeller och filmer som visar på bussen som en viktig del av en hållbar och smart samhällsplanering.  

I anslutning till Busworld arrangerades också flera konferenser och seminarier. Den internationella kollektivtrafikorganisationen UITP arrangerade en konferens med fokus på utvecklingen inom bussområdet och den internationella vägtransportorganisationen IRU medverkade i ett stort seminarium kring Mobility as a service, MaaS.

– Busworld är både ett fantastiskt skylfönster för allt som just nu utvecklas inom bussbranschen men också en av våra bästa mötesplatser. Här träffar man verkligen alla – bussföretagare, regionala kollektivtrafikmyndigheter, leverantörer och kollegor från hela världen. I år hade också teamet bakom BusWorld ansträngt sig för att få företrädare för EUs olika institutioner att besöka mässan, i syfte att få våra beslutsfattare att se den spännande utvecklingen inom bussområdet på plats, inte minst med tanke på bussens möjligheter att bidra till en hållbar omställning av fordonsflottan, säger Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund, som var en av mässbesökarna.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079