23948sdkhjf

Larsson tar över Skellefteå buss

Marie Larsson blir ny vd i kommunägda Skellefteå buss - hon kommer närmast från tjänsten som avdelningschef för Kvalitet och förnyelse på Skellefteå kommun.

Uppdraget känns otroligt spännande, utmanande och viktigt. Skellefteå befinner sig i stark utveckling, något som kommer att öka kollektivtrafikens betydelse. Om vi ska klara av invånarnas behov av såväl arbetspendling som privat resande krävs en kollektivtrafik som utvecklas i takt med samhället. Kollektivtrafiken spelar också en jätteviktig roll när det gäller klimatsmarta transporter och omställningen till ett hållbart samhälle, säger Marie Larsson.

Roger Marklund är ordförande i styrelsen för Skellefteå buss. Han tror att Marie Larssons långa och breda erfarenhet av utvecklingsarbete kommer att gynna kollektivtrafiken i Skellefteå.

Kollektivtrafiken är en fråga som engagerar skellefteåborna. Med sin lyhördhet, sitt driv och sin erfarenhet av utvecklingsarbete tillsammans med såväl kunder som medarbetare är jag övertygad om att Marie Larsson kommer att kunna ta Skellefteå buss in i framtidens Skellefteå, säger Roger Marklund.

Marie Larsson har sedan 2012 arbetat som avdelningschef för Kvalitet och förnyelse på Skellefteå kommun där hon utvecklat kommunens verksamhet genom digitalisering. Att förstå invånarnas behov och att utveckla verksamheten utifrån förändrade förväntningar och beteenden har varit en viktig nyckel i det arbetet. 

Jag tror att det i mångt och mycket gäller för alla verksamheter. Och när det gäller Skellefteå buss vill jag komma nära verksamhetens kunder, förstå deras behov och samtidigt använda mig av den kraft som finns hos medarbetarna. De vet hur verksamheten fungerar i praktiken och har en enorm kunskap. Jag vill bedriva verksamhetsutveckling tillsammans med medarbetarna och kunderna, säger Marie Larsson. Hon fortsätter:

– I Skellefteå är vi duktiga på det här med värdskap. När det gäller upplevelsen av bussresan, hos både invånarna och besökare, spelar våra busschaufförer en stor roll. De har kunskapen om platsen och har en viktig roll för välkomnandet och upplevelsen av Skellefteå.

Marie Larsson tillträder sin tjänst i början av 2020. Under tiden är Kristoffer Hedenström, tillförordnasd vd och trafikchef, en post som han haft sedan förre ordinarie vd:n Andreas Olofsson avslutade sin tjänst tidigare i år.

FAKTA/ Marie Larsson

Är för närvarande Avdelningschef Kvalitet och förnyelse, Skellefteå kommun. Tidigare har Maria Larsson varit Avdelningschef Medborgarservice, Skellefteå kommun, Upphandlingschef, Skellefteå kommun samt dessförinnan Verksamhetschef, Expolaris kongresscenter - också det i Skellefteå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078