23948sdkhjf

Saxvallen fick nya ägare

Bussbolaget Svensson Saxvallen i Duved har fått nya ägare sedan tredje generationen i bolaget valt att sälja familjebolaget – de nya ägarna finns i samma område i Jämtlands län.

De tidigare ägarna är Jan Svensson och Annelie Svensson Wassdal. Efter 32 år i företaget har de båda bestämt sig för att tiden var inne att sälja bolaget.

Vilka är de nya ägarna?

Det är Marcus Molund, Malin Magnusson och Urban Svensson, säger Malin Magnusson som alltså är en av de nya ägarna.

Ska Svensson Saxvallen drivas vidare eller integreras med något annat bussbolag?

Svensson Saxvallen ska drivas vidare i samma familjära anda som tidigare. Den enda ändringen är ägarförhållandena. De tidigare ägarna kommer att fortsätta arbeta i bolaget. säger Malin Magnusson.

Svensson i Saxvallen är ett nästan 100 år gammalt företag. Det startades 1921 av Sven Svensson som ett postdistributionsföretag, inledningsvis skedde transporterna med häst och vagn. Redan från början fanns viss persontrafik vid sidan om posthanteringen, framför allt var det turister som fanns bland de första passagerarna hos Svensson Saxvallen.

Nu är det tredje generationens Svensson som sålt bolaget till Malin Magnusson och Marcus Molund. Men helt lämnar inte Svenssons sitt gamla familjeföretag, Urban Svensson blir kvar som delägare och Jan Svensson fortsätter som anställd i bolaget.

De nya huvudägarna till Svensson Saxvallen har också de en gedigen bakgrund i bussbranschen, för Marcus Molunds del handlar det om närmare 30 år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095