23948sdkhjf

Smartare mobilitetsplanering lanserad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Att samordna sin bussresa med elsparkcykeltjänster går nu att göra via en helt ny app för reseplanering – och därmed skapa en sömlös resa, det lovar aktörerna bakom.

Sedan 22 oktober är det enklare för svenska pendlare att hantera sina resor via en och samma app. Detta tack vare att världens ledande reseapp, Moovit, har integrerat elsparkcykeltjänster från Circ för resor i Sverige

Via Moovits gratisapp kan pendlare planera sina resor baserat på såväl kollektivtrafik som på privatägda resetjänster. Därigenom kan användare upptäcka mer effektiva resealternativ som kan spara tid och i slutändan göra dem mindre beroende av att ta bilen.

Elsparkcykeltjänster är en avgörande del den typ av mobility-as-a-service-plattformar (MaaS) som Moovit erbjuder. Den flexibilitet som elsparkcykeltjänsterna erbjuder kan göra det smidigare och mer kostnadseffektivt för pendlare att använda kollektivtrafiken. Tack vare elsparkcyklarnas flexibilitet kan pendlare skräddarsy sin resa utifrån sina specifika behov, vilket ofta leder att det går snabbare att ta sig dit man ska. Elsparkcykeltjänster kan också minska trängseltrafik och vara mer miljövänliga – särskilt när elsparkcyklarna, som i Circs fall, är utvecklade specifikt för delningsmodellen och håller 12-18 månader.

Tack vare partnerskapet kan Moovit-användare nu hitta närmaste Circ direkt i appen. Inledningsvis omfattar integrationen mellan Moovit och Circ användare I Sverige, Tyskland, Danmark, Österrike, Förenade Arabemiraten och Italien. Ytterligare länder läggs till under de kommande veckorna.

Som en ledande aktör inom Mobility as a Service, är det viktigt att Moovit ger användare så många alternativ som möjligt. Därför är vi särskilt glada över samarbetet med en så stark europeisk spelare inom mikromobilitet som Circ är. Kollektivtrafik i kombination med alternativ för mikromobilitet ger användare den valfrihet de behöver för att ta sig dit de ska spå snabbt och effektivt som möjligt, säger Yovav Meydad, Chief Growth och Marketing Officer på Moovit.

– Vi utvärderar ständigt nya möjligheter att utveckla våra tjänster och att skapa alternativ som möter upp våra användares efterfrågan på effektiva och sammankopplade transportalternativ. Därför är vi glada över partnerskapet med Moovit som ju är en global ledare för reseplanering och integration till kollektivtrafiken. I och med partnerskapet ska Circ och Moovit arbeta ihop för att driva användningen av kollektivtrafik genom en integrerad lösning som omfattar hela vägen från ytterdörren till bussen eller tunnelbanan, säger Benedict Counsell, Global Head of Partnerships på Circ. 

Moovit förenklar stadstrafik världen över genom att göra det smidigare och mer effektivt att använda kollektivtrafik och privata resetjänster. Genom att kombinera information från kollektivtrafikaktörer och myndigheter med realtidsinformation från användar-communityn kan Moovit erbjuda en reseöversikt som är realtidsbaserad och ger förslag på den bästa rutten och notifieringar kring händelser som kan påverka resan på olika sätt. Moovit har fler än en halv miljard användare i fler än 100 länder och används för att hantera transport under events av olika slag, exempelvis under OS i Rio de Janeiro år 2016 Olympics.

 

FAKTA/Moovit

En så kallad Mobility-as-a-Service (MaaS)-leverantör (mobilitet som en tjänst) och världens största inom resor i stadsmiljö. Moovit förenklar mobilitet över hela världen. För användare är Moovits app gratis att ladda ned på iOS, Android och via webben, och den erbjuder tjänster i fler än 3000 städer i 92 länder och på 45 språk. Fler än 100 städer och globala events har utsett Moovit till sin officiella mobilitetsapp. Företag som Microsoft, Uber, Lyft och städer och transportföretag licensierar Moovits produkter för att hjälpa dem att förbättra mobilitet i stadsmiljö. Moovit äger och hanterar världens största databas kring mobilitet.

 

FAKTA/Circ

Grundades av ett team med en gemensam vision om renare, säkrare och bättre samordnade resor. Grundat i slutet av 2018 under namnet Flash, finns nu företaget tillgängligt i 12 länder och används av hundratals människor varje minut. Circ bygger en ledare för ansvarsfull mikromobilitet i Europa och samarbetar med lokala myndigheter, lokala samhällen och andra trafikanter för att förbättra stadstrafiken.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussen kör själv i depån

Masexpressen knyts till Flixbus

Sverigepremiär för CapaCity L

Sverigepremiären för marknadens längsta enkelledbuss, CapaCity L, är nu spikad – Transdev har köpt ett gäng bussar till Göteborg där de börjar rulla i slutet av 2020.

Grönlund omvald i IRU

Anna Grönlund blev omvald som vice ordförande för IRU:s passagerarkommitté.

Fredman avancerar

Volvo lanserar ny dubbeldäckare

Nästa år lanserar Volvo Bussar en ny dubbeldäckare något som det ryktats om länge har nu bekräftats – det handlar om en expressbuss med extra stor kapacitet.

Nyhetsbrev

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Arkiv

Dryga böter för Västtrafik

Volvo och Transdev slår elbussrekord

Europas enskilt största elbussaffär är ett faktum. Transdev har beställt 157 helelektriska elbussar till Göteborgs stadstrafik av Volvo Bussar. Affären är i miljardklassen.

Tre bra kvartal för Scania

Scanias nettoomsättning för de nio första månaderna 2019 uppgick till 113,8 miljarder kronor - en ökning med 15 procent jämfört med samma period föregående år.

Fyra år längre och tre miljarder dyrare för Förbifarten

Nu släpper Trafikverket sin nya tidsplan för Förbifart Stockholm.

Scania bantar

Busshjälp till utsatta barn

Tågresandet i Västra Götaland ökar

Rekordaffär mellan Volvo och Transdev

Supersnål buss för skidlandslaget

Scania tar samarbetet med Sveriges längdlandslag till nästa nivå - utöver den tidigare vallalastbilen har landslaget nu även en specialbyggd skidbuss under tävlingssäsong.

Plus

Volvo rycker i Bussligan

Volvo rycker fram flera placeringar i Tunga Bussligan 2019 - men MAN leder fortsatt även om marginalen krymper, det visar Bil Swedens statistik.

Trög oktober för bussarna

Samtrans kvar i Stockholm

Nytt reseavdrag gynnar bussresor

Volvo vann i Skellefteå

Busworld slog rekord

Som tidigare antagits kom årets Busworld i Bryssel att slå alla tiders rekord – nu har arrangörerna räknat samman alla siffror som bekräftar framgången.

MultiQ vann i Danmark

Nya Bussmiljönärer i Västsverige

Projektet Bussmiljönärerna går ut på att erbjuda ett periodkort till invånare på en eller flera områden – så att de lockas till bussen och ställer bilen.

Internet fyller 50

Larsson tar över Skellefteå buss

Kameraupphandling ska göras om

Mohlins växer med uppköp

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146