23948sdkhjf

Smartare mobilitetsplanering lanserad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Att samordna sin bussresa med elsparkcykeltjänster går nu att göra via en helt ny app för reseplanering – och därmed skapa en sömlös resa, det lovar aktörerna bakom.

Sedan 22 oktober är det enklare för svenska pendlare att hantera sina resor via en och samma app. Detta tack vare att världens ledande reseapp, Moovit, har integrerat elsparkcykeltjänster från Circ för resor i Sverige

Via Moovits gratisapp kan pendlare planera sina resor baserat på såväl kollektivtrafik som på privatägda resetjänster. Därigenom kan användare upptäcka mer effektiva resealternativ som kan spara tid och i slutändan göra dem mindre beroende av att ta bilen.

Elsparkcykeltjänster är en avgörande del den typ av mobility-as-a-service-plattformar (MaaS) som Moovit erbjuder. Den flexibilitet som elsparkcykeltjänsterna erbjuder kan göra det smidigare och mer kostnadseffektivt för pendlare att använda kollektivtrafiken. Tack vare elsparkcyklarnas flexibilitet kan pendlare skräddarsy sin resa utifrån sina specifika behov, vilket ofta leder att det går snabbare att ta sig dit man ska. Elsparkcykeltjänster kan också minska trängseltrafik och vara mer miljövänliga – särskilt när elsparkcyklarna, som i Circs fall, är utvecklade specifikt för delningsmodellen och håller 12-18 månader.

Tack vare partnerskapet kan Moovit-användare nu hitta närmaste Circ direkt i appen. Inledningsvis omfattar integrationen mellan Moovit och Circ användare I Sverige, Tyskland, Danmark, Österrike, Förenade Arabemiraten och Italien. Ytterligare länder läggs till under de kommande veckorna.

Som en ledande aktör inom Mobility as a Service, är det viktigt att Moovit ger användare så många alternativ som möjligt. Därför är vi särskilt glada över samarbetet med en så stark europeisk spelare inom mikromobilitet som Circ är. Kollektivtrafik i kombination med alternativ för mikromobilitet ger användare den valfrihet de behöver för att ta sig dit de ska spå snabbt och effektivt som möjligt, säger Yovav Meydad, Chief Growth och Marketing Officer på Moovit.

– Vi utvärderar ständigt nya möjligheter att utveckla våra tjänster och att skapa alternativ som möter upp våra användares efterfrågan på effektiva och sammankopplade transportalternativ. Därför är vi glada över partnerskapet med Moovit som ju är en global ledare för reseplanering och integration till kollektivtrafiken. I och med partnerskapet ska Circ och Moovit arbeta ihop för att driva användningen av kollektivtrafik genom en integrerad lösning som omfattar hela vägen från ytterdörren till bussen eller tunnelbanan, säger Benedict Counsell, Global Head of Partnerships på Circ. 

Moovit förenklar stadstrafik världen över genom att göra det smidigare och mer effektivt att använda kollektivtrafik och privata resetjänster. Genom att kombinera information från kollektivtrafikaktörer och myndigheter med realtidsinformation från användar-communityn kan Moovit erbjuda en reseöversikt som är realtidsbaserad och ger förslag på den bästa rutten och notifieringar kring händelser som kan påverka resan på olika sätt. Moovit har fler än en halv miljard användare i fler än 100 länder och används för att hantera transport under events av olika slag, exempelvis under OS i Rio de Janeiro år 2016 Olympics.

 

FAKTA/Moovit

En så kallad Mobility-as-a-Service (MaaS)-leverantör (mobilitet som en tjänst) och världens största inom resor i stadsmiljö. Moovit förenklar mobilitet över hela världen. För användare är Moovits app gratis att ladda ned på iOS, Android och via webben, och den erbjuder tjänster i fler än 3000 städer i 92 länder och på 45 språk. Fler än 100 städer och globala events har utsett Moovit till sin officiella mobilitetsapp. Företag som Microsoft, Uber, Lyft och städer och transportföretag licensierar Moovits produkter för att hjälpa dem att förbättra mobilitet i stadsmiljö. Moovit äger och hanterar världens största databas kring mobilitet.

 

FAKTA/Circ

Grundades av ett team med en gemensam vision om renare, säkrare och bättre samordnade resor. Grundat i slutet av 2018 under namnet Flash, finns nu företaget tillgängligt i 12 länder och används av hundratals människor varje minut. Circ bygger en ledare för ansvarsfull mikromobilitet i Europa och samarbetar med lokala myndigheter, lokala samhällen och andra trafikanter för att förbättra stadstrafiken.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Statsägt bolag köper Flygbussarna

Nyhetsbrev

God Jul & Gott Nytt År!

Nu är det dags att önska alla rt-forums läsare, annonsörer och vänner en riktigt trevlig helg - 18 december skickades årets sista nyhetsbrev.

Arkiv

Arriva möblerar om i ledningen

Ännu ett bussbolag uppköpt

Nya Mälartåg i trafik

Örike digitaliserar kollektivtrafiken

Hogia har fått ett nytt spännande uppdrag – nämligen att digitalsera kollektivtrafiken på ett av svenskarnas populäraste resmål.

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

Skärpt tillsyn av yrkestrafiken

Turkiskt på Tvärbanan

Stor exportorder för Scania

Tunnelbanan ska bli tryggare

Stockholms tunnelbana har haft problem med våld och otrygghet - nu vill politikerna åstadkomma en förbättring genom en rad nya okonventionella åtgärder.

Skåneflygplats tappar flygbussförbindelse

Ännu en skånsk stad blir elektrisk

De vann i Kristianstad

9 december blev det klart - en ny aktör tar över stadstrafiken i Kristianstad medan en annan förlorar trafiken.

Förarlöst i Linköping

Tunnelbane-vd byter spår

Kris för bussbolag i Roslagen

Striden om Gotland är över

Från Volvo till Yutong

Först i Norden

Förseningar kostar miljarder

Tuff kritik mot skånsk tågupphandling

Ny självkörande busslinje startas

Plus

Fem snabba fågor…

Ticketer köper Fara

Svår bussolycka i Sollentuna

Høven vd i SJ Norge

5

Järnvägsfrämjandet sågar Riksrevisionen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109