23948sdkhjf

Samarbetsavtal Fidesmo-Samtrafiken

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

IT-utvecklingesföretaget Fidesmo är nu integrerat i Samtrafikens nya standard för kollektivtrafikbiljetter - detta öppnar för en rad nya möjligheter framöver.

Möjlighet för fler ID-bärare inom kollektivtrafiken har öppnats sedan Fidesmo nu integreras i Samtrafikens nya BoB-standard. Det här är ågot som kan få stor betydelse när kollektivtrafiken ska få ett helt nytt nationellt biljettsystem framöver. Utredningen om hur detta ska gå till pågår för fullt och den utredningen leds av Samtrafikens vd Gerhard Wennerström.

Genom att Fidesmo nu är fullt integrerat i Samtrafikens nya standard för kollektivtrafikbiljetter (ibland kallat BoB) har ett viktigt steg tagits just för att öppna för fler ID-bärare inom kollektivtrafiken. Fidesmos roll i BoB-ekosystemet är att göra det möjligt att på ett säkert, tydligt och kvalitetsprövat sätt integrera bärare utgivna av tredje part. Alla bärare som kan kopplas till Fidesmo kan i och med denna integration också vara en del av biljettsystem baserade på BoB-ekosystemet. Detta innebär att respektive trafikhuvudman, genom en mindre integration, kan göra det möjligt för sina resenärer att resa med andra ID-bärare än deras egna lokala kort.

Samtrafiken och Fidesmo ingår nu i ett samarbetsavtal fram till sista juni 2020 för att testa denna tredjepartslösning. Det är fritt fram för trafikhuvudmän att hoppa på projektet.

Vi välkomnar det här samarbetet som kommer att bidra till vår strävan att göra resor med kollektivtrafik smidigare och enklareDen teknik som kommer användas baseras på den senaste specifikationen för ID-baserat resande enligt branschens Biljett-och Betalstandard, BoB, säger Johan Hammar, Objektägare för Standarder på Samtrafiken.

Att vara en del av framtida kollektivtrafiksystem har varit en del av Fidesmos vision ända sedan företaget grundades. I och med att BoB har tagits fram som en öppen och flexibel standard med ett ekosystem i åtanke, har den möjligheten nu öppnat sig! säger Mattias Eld, vd för Fidesmo.

Exempel på produkter som kan kopplas till Fidesmo, och därmed kan användas som bärare i BoB ekosystemet, inkluderar klockor från Ur&Penn, Triwa och Berg Watches, samt kort för olika passersystem.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus 2

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157