23948sdkhjf

Skrämmande resenyhet lanseras

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Så här inför Halloween kan det passa bra att slå ett slag för mer skrämmande destinationer - som Transsylvanien med greve Draculas slott, trolska skogar och ruggiga grottor.

Djupa skogar, gotiska kyrkor, Draculas slott och kusliga begravningsmuseer är några av upplevelserna som väntar på Scandoramas unika rundresa ”Halloween i Transsylvanien”. En skrämmande nyhet som visat sig vara rysligt populär! 

Destinationen Transsylvanien ligger i Rumänien som är ett av få EU-länder där den svenska kronan står sig hyggligt bra. Prisbilden är också den tämligen gynsam för buss- och gruppresor dit. Och det är så klart inte nödvändigt att åka dit under just Halloween- och Alla helgons dag. Det kan vara en lika stor upplevelse även andra tider på åren.

Ändå är det just en skrämmande resa med scener som tagna ur en skräckfilm som i år lanserades av Scandorama som skapat  en ny rundresa i Draculas hemland. Resan tar sin början i Ungerns huvudstad Budapest för att sedan utforska Transsylvaniens mest hårresande höjdpunkter som Draculas slott, underjordiska grottor och underliga kyrkogårdar. Rumäniens pampiga huvudstad Bukarest blir slutstopp för den resan.

– Jag är väldigt förtjust i Transsylvanien som region. Här finns vackra berg, mysiga småstäder och intressanta sevärdheter. Dessutom får vi med metropolerna Budapest och Bukarest! Hösten är en fin årstid med skiftande färger i naturen och att då kunna kombinera det med ett specifikt tema är något jag tror att många uppskattar och vill uppleva, säger reseproducenten Marco Hecimovic som skapat den unika resan. Han fortsätter:

– Transsylvanien har många spännande sevärdheter som passar extra bra under Halloween. 

Sighişoara är framför allt känd som födelsestad åt Vlad III Dracul, även kallad Dracula. I denna mytomspunna stad spenderas tre av resans nätter. Här föddes och verkade den rumänske fursten, som framför allt gjorde sig känd som en av sin tids mest blodtörstige män. Detta ledde till att författaren Bram Stoker använde honom som inspiration för sin välkända roman Dracula. Men resan är inte bara fylld av läskigheter utan även flera vackra naturupplevelser i höstlandskapet. En av höjdpunkterna är ångtågsfärden genom Vaserdalen – de högra Karpaterna kan ibland vara näst intill otillgängliga men med hjälp av ett ånglok väntar vackra vyer över berg och bäckar.

– Fler och fler resenärer vill ha något unikt på sin resa. Ett minne man kommer komma ihåg lång tid framöver och som man kan berätta för sina nära och kära om. Från första sekund var resan populär – redan efter 50 minuter hade första personen bokat, säger Marco Hecimovic.

Kanske kan Transsylvanien bli målet för fler buss- och gruppresor från Sverige. Det ligger tämligen nära för bussen som startar i södra Sverige, annars finns många möjligheter till komboresa med både flyg och buss.

Fotnot. Det vackra och kanske litet kusliga slottet Bran (bilden) marknadsförs som greve Draculas slott - men där bodde han aldrig. Möjligtvis sov han över i Bran en eller annan natt på väg till det slott där han verkligen bodde: Poenari. Även det ligger dramatiskt uppe på en klippa i Sydkarpaternas utmarker, men är inte mycket mer än en ruin i dag och lite svårtillgängligt. Så det är inte så konstigt att alla vill se Bran i stället för en skruttig ruin som ligger några mil väster ut.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Nyhetsbrev

Alkoholfri succé

Arkiv

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Plus

Från småföretag - till branschens gigant

Rolfs Flyg & Buss är gruppreseföretaget som gjort en egen hisnande resa – från den lilla resebyrån på Hisingen till ett jätteföretag som väntas omsätta en miljard kronor nästa år. Arkitekten bakom den makalösa tillväxten är Emanuel Karlsson, vd sedan 2006.

Portugal vann igen

Ny rapport till flygets försvar

Flyget behövs för svensk besöksnäring enligt en ny rapport.

Norwegian avvecklar allt långdistansflyg från Stockholm

Hamnsamarbete för miljön i Norden

Arlandabanan 20 år

Kungen och drottningen invigde Arlandabanan i november 1999 - Sveriges första privata snabbtågsprojekt firar därmed 20 år i dagarna.

Viking Line till Visby och Bornholm

Birka Cruises till Berlin

Tre miljoner till besöksnäringen

Andersson lämnar Birka Cruises

Kryssarrederiet Birca Cruises vd Satu Andersson lämnar sin post efter sex år – jakten på en ny vd inleds omedelbart.

Schram till Norwegian

Hurtigruten testar biodiesel

Som det första rederiet i Norge testas nu biodiesel ombord på fartyget MS Polarlys - drivmedlet kan potentiellt minska koldioxidutsläppen med 95 procent enligt rederiet.

Ferry till Furuvik

SJ storsatsar på VR

Fritzsons tågmat

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.188