23948sdkhjf

Fritzsons tågmat

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

SJ-chefen Crister Fritzson har komponerat en egen maträtt som just nu serveras på SJ:s tåg runtom i Sverige och i Kalf & Hansens restauranger i Stockholm.

Sedan några år tillbaka samarbetar SJ med Kalf & Hansen, snabbmatsrestaurangen som jobbar med närproducerade och 100 procent ekologiska råvaror. Just nu har SJ:s vd Crister Fritzson fått möjligheten att som tillfällig gästkock komponera en egen rätt som serveras både på restaurangerna i Stockholm och på alla SJ:s tåg som har bistroservering. Den italienskinspirerade rätten har fått namnet Skultorp, en hyllning till orten utanför Skövde där Crister växte upp.

– Det här var en ovanlig och väldigt rolig utmaning. Eftersom jag tycker mycket om det italienska köket så fick det bli en rätt med italiensk touch. Det är en pasta med morötter, spenat och fetaost och till det kycklingköttbullar smaksatta med salami på en bädd av tomatsås med rosmarin. Det är faktiskt riktigt gott, om jag får säga det själv, säger Crister Fritzson.

– Att tillsammans med Crister få göra en pastarätt där vi blandar det nordiska och italienska köket är ju såklart otroligt roligt. Sen att den blev så god gör det förstås ännu bättre. Det är fantastiska råvaror vi använder oss av, så det kan knappast bli fel. Crister är väldigt smaksäker och har skapat en personlig rätt som vi känner oss mycket stolta över att servera, säger Rune Kalf-Hansen som driver Kalf & Hansen tillsammans med sin son Fabian Kalf-Hansen.

Pastarätten Skultorp serveras på Kalf & Hansens restauranger i Stockholm och på SJ:s tåg med bistroservering under perioden 30 oktober – 15 december. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ferry till Furuvik

Fler resenärer flyger med SAS

Snälltåget ända till Tänndalen

Framgång för AI till sjöss

Bra oktober för Norwegian

Norwegian visar goda siffror för oktober vad gäller trafiksiffror – men flygbolaget dödförklaras av en konkurrent inom lågprissegmentet.

SJ storsatsar på VR

Nyhetsbrev

Tydlig "Stordalen-effekt" för Ving

Reseföretaget Ving sticker iväg som en raket just nu - detta sedan Petter Stordalen tagit över som huvudägare av bolaget efter den förre ägarens konkurs.

Arkiv

Nu sätter kryssarna i kontakten

Elanslutningarna i Stockholms Värtahamnen är igång och flera fartyg ansluter redan – därmed kan kryssarna ligga för ankar med avstängd maskin.

Ny svensk skidanläggning invigs

17 december invigs anläggningen Idre Himmelfjäll - efter många års planerande och byggande är Sveriges nya stora alpina skidområde äntligen redo för öppning.

Fritzsons tågmat

Skrämmande resenyhet lanseras

Så här inför Halloween kan det passa bra att slå ett slag för mer skrämmande destinationer - som Transsylvanien med greve Draculas slott, trolska skogar och ruggiga grottor.

Stordalen tar över Ving

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen är resekoncernen Vings nya ägare - det är första gången på 25 år som Ving får en Nordisk huvudägare.

Nya snabbfärjan döpt

Bussbranschen kräver svar om Slottsbacken

Stockholms stad stängde Slottsbacken för bussar mellan 3 juni och 30 september i år – nu kräver bussbranschen svar från ansvariga politiker och myndigheter.

Bättre skydd vid flygkonkurser

Sörmländskt samarbete för bussturism

Piloterna ska själva minska utsläppen

Med ett nytt verktyg ska Norweigians piloter lära sig flyga snålare och minska CO2-utsläppen med 140 000 ton per år – det är i alla fall vad lågprisbolaget hoppas på.

Fler flygbussar för Flixbus

Efter en framgångsrik linjestart mellan Stockholm och Arlanda, börjar Flixbus rusta upp för att växa inom flygplatstransfer - fler svenska flygplatser står i tur att få bolagets busstrafik.

Norwegian och JetBlue ingår samarbetsavtal

Rijeka – kulturhuvudstad 2020

Rijeka i Kroatien är utsedd till europeisk kulturhuvudstad 2020 – staden ligger vid kusten och är ett perfekt mål för bussresan, en av de närmaste destinationerna vid Adreatiska Havet räknat från Sverige.

Busstorget till Bålsta!

1

Längsta direktflygningen testas

Lockar med tåg till norrsken

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Karlsson till Merresor

Laggar till Grönklitt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.236