23948sdkhjf

Fritzsons tågmat

SJ-chefen Crister Fritzson har komponerat en egen maträtt som just nu serveras på SJ:s tåg runtom i Sverige och i Kalf & Hansens restauranger i Stockholm.

Sedan några år tillbaka samarbetar SJ med Kalf & Hansen, snabbmatsrestaurangen som jobbar med närproducerade och 100 procent ekologiska råvaror. Just nu har SJ:s vd Crister Fritzson fått möjligheten att som tillfällig gästkock komponera en egen rätt som serveras både på restaurangerna i Stockholm och på alla SJ:s tåg som har bistroservering. Den italienskinspirerade rätten har fått namnet Skultorp, en hyllning till orten utanför Skövde där Crister växte upp.

– Det här var en ovanlig och väldigt rolig utmaning. Eftersom jag tycker mycket om det italienska köket så fick det bli en rätt med italiensk touch. Det är en pasta med morötter, spenat och fetaost och till det kycklingköttbullar smaksatta med salami på en bädd av tomatsås med rosmarin. Det är faktiskt riktigt gott, om jag får säga det själv, säger Crister Fritzson.

– Att tillsammans med Crister få göra en pastarätt där vi blandar det nordiska och italienska köket är ju såklart otroligt roligt. Sen att den blev så god gör det förstås ännu bättre. Det är fantastiska råvaror vi använder oss av, så det kan knappast bli fel. Crister är väldigt smaksäker och har skapat en personlig rätt som vi känner oss mycket stolta över att servera, säger Rune Kalf-Hansen som driver Kalf & Hansen tillsammans med sin son Fabian Kalf-Hansen.

Pastarätten Skultorp serveras på Kalf & Hansens restauranger i Stockholm och på SJ:s tåg med bistroservering under perioden 30 oktober – 15 december. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094