23948sdkhjf

Nytt reseavdrag gynnar bussresor

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Bussbranschen applåderar den nya modell för reseavdrag som reseavdragsutredningen lagt fram - ett förslag som kommer att gynna kollektivtrafiken.

Sveriges Bussföretag har nu lämnat sitt remissvar på den så kallade reseavdragsutredningens förslag, SOU 2019:36. Sveriges Bussföretag är positiva till utredningens förslag, där reseavdraget i sin nuvarande kostnadsbaserade form avskaffas och ersätts av en avståndsbaserad och färdmedelsneutral skattereduktion för längre resor mellan bostaden och arbetsplatsen (arbetsresor). Utredningen räknar med att det kommer öka resandet med kollektivtrafiken. Dock behöver modellen för boende i glesbygd förfinas och utredas ytterligare anser förbundet.

– Tillsammans med bland andra Svensk Kollektivtrafik har vi i Sveriges Bussföretag drivit på för en översyn av dagens system. Det är glädjande att den nya modell som nu föreslås beräknas öka arbetsresor med kollektivtrafiken, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag inom Transportföretagen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus 2

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125