23948sdkhjf

Samtrans kvar i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Samtrans får fortsatt förtroende för att köra rullstolstaxi inom Region Stockholm – men avtalstiden är bara på två år med start till våren.

Region Stockholm (tidigare Stockholms län) har kommit med sitt tilldelningsbeslut där Samtrans Omsorgsresor kommer att fortsätta köra rullstolstaxi inom Stockholms län. Uppdraget omfattar utförande av färdtjänstresor och sjukresor med rullstolstaxi i huvudsak inom länet. Avtalstiden startar 1 april 2020 och sträcker sig till 31 mars 2023 med möjlighet till ytterligare ett optionsår.

Syftet med upphandlingen var att kunna tillgodose resande med hög kvalitet för de resenärer som reser som färdtjänstresenärer eller som sjukresenärer i Region Stockholm, där Samtrans Omsorgsresor är en av de största aktörerna.

– Vi är mycket positiva till att fokus på kvalitet hamnar högre upp på agendan i upphandlingarna, det är extra glädjande eftersom vi det senaste året har ökat vår kvalitet och punktlighet vilket vi också ser genom att fler kunder väljer att resa med oss, säger Tomas Hansson, vd på Samtrans.

Trafikformen Rullstolstaxi har så kallat Kundval i reseformen. Det innebär att den färdtjänstberättigade har möjlighet att välja leverantör mellan de företag som finns upphandlade av SLL.

– Vi välkomnar också SLL:s initiativ att fortsätta med kundvalsmodellen. Den ger kunderna möjlighet att välja operatör, och skapar på så vis incitament för oss att arbeta med kvalitet. Vi och övriga operatörer måste därför förtjäna de kunder som vi får varje dag, vilket skapar ett naturligt fokus på kvalitet i branschen, säger Tomas Hansson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussen kör själv i depån

Masexpressen knyts till Flixbus

Sverigepremiär för CapaCity L

Sverigepremiären för marknadens längsta enkelledbuss, CapaCity L, är nu spikad – Transdev har köpt ett gäng bussar till Göteborg där de börjar rulla i slutet av 2020.

Grönlund omvald i IRU

Anna Grönlund blev omvald som vice ordförande för IRU:s passagerarkommitté.

Fredman avancerar

Volvo lanserar ny dubbeldäckare

Nästa år lanserar Volvo Bussar en ny dubbeldäckare något som det ryktats om länge har nu bekräftats – det handlar om en expressbuss med extra stor kapacitet.

Nyhetsbrev

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Arkiv

Dryga böter för Västtrafik

Volvo och Transdev slår elbussrekord

Europas enskilt största elbussaffär är ett faktum. Transdev har beställt 157 helelektriska elbussar till Göteborgs stadstrafik av Volvo Bussar. Affären är i miljardklassen.

Tre bra kvartal för Scania

Scanias nettoomsättning för de nio första månaderna 2019 uppgick till 113,8 miljarder kronor - en ökning med 15 procent jämfört med samma period föregående år.

Fyra år längre och tre miljarder dyrare för Förbifarten

Nu släpper Trafikverket sin nya tidsplan för Förbifart Stockholm.

Scania bantar

Busshjälp till utsatta barn

Tågresandet i Västra Götaland ökar

Rekordaffär mellan Volvo och Transdev

Supersnål buss för skidlandslaget

Scania tar samarbetet med Sveriges längdlandslag till nästa nivå - utöver den tidigare vallalastbilen har landslaget nu även en specialbyggd skidbuss under tävlingssäsong.

Plus

Volvo rycker i Bussligan

Volvo rycker fram flera placeringar i Tunga Bussligan 2019 - men MAN leder fortsatt även om marginalen krymper, det visar Bil Swedens statistik.

Trög oktober för bussarna

Samtrans kvar i Stockholm

Nytt reseavdrag gynnar bussresor

Volvo vann i Skellefteå

Busworld slog rekord

Som tidigare antagits kom årets Busworld i Bryssel att slå alla tiders rekord – nu har arrangörerna räknat samman alla siffror som bekräftar framgången.

MultiQ vann i Danmark

Nya Bussmiljönärer i Västsverige

Projektet Bussmiljönärerna går ut på att erbjuda ett periodkort till invånare på en eller flera områden – så att de lockas till bussen och ställer bilen.

Internet fyller 50

Larsson tar över Skellefteå buss

Kameraupphandling ska göras om

Mohlins växer med uppköp

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.189