23948sdkhjf

Samtrans kvar i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Samtrans får fortsatt förtroende för att köra rullstolstaxi inom Region Stockholm – men avtalstiden är bara på två år med start till våren.

Region Stockholm (tidigare Stockholms län) har kommit med sitt tilldelningsbeslut där Samtrans Omsorgsresor kommer att fortsätta köra rullstolstaxi inom Stockholms län. Uppdraget omfattar utförande av färdtjänstresor och sjukresor med rullstolstaxi i huvudsak inom länet. Avtalstiden startar 1 april 2020 och sträcker sig till 31 mars 2023 med möjlighet till ytterligare ett optionsår.

Syftet med upphandlingen var att kunna tillgodose resande med hög kvalitet för de resenärer som reser som färdtjänstresenärer eller som sjukresenärer i Region Stockholm, där Samtrans Omsorgsresor är en av de största aktörerna.

– Vi är mycket positiva till att fokus på kvalitet hamnar högre upp på agendan i upphandlingarna, det är extra glädjande eftersom vi det senaste året har ökat vår kvalitet och punktlighet vilket vi också ser genom att fler kunder väljer att resa med oss, säger Tomas Hansson, vd på Samtrans.

Trafikformen Rullstolstaxi har så kallat Kundval i reseformen. Det innebär att den färdtjänstberättigade har möjlighet att välja leverantör mellan de företag som finns upphandlade av SLL.

– Vi välkomnar också SLL:s initiativ att fortsätta med kundvalsmodellen. Den ger kunderna möjlighet att välja operatör, och skapar på så vis incitament för oss att arbeta med kvalitet. Vi och övriga operatörer måste därför förtjäna de kunder som vi får varje dag, vilket skapar ett naturligt fokus på kvalitet i branschen, säger Tomas Hansson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Statsägt bolag köper Flygbussarna

Nyhetsbrev

God Jul & Gott Nytt År!

Nu är det dags att önska alla rt-forums läsare, annonsörer och vänner en riktigt trevlig helg - 18 december skickades årets sista nyhetsbrev.

Arkiv

Arriva möblerar om i ledningen

Ännu ett bussbolag uppköpt

Nya Mälartåg i trafik

Örike digitaliserar kollektivtrafiken

Hogia har fått ett nytt spännande uppdrag – nämligen att digitalsera kollektivtrafiken på ett av svenskarnas populäraste resmål.

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

Skärpt tillsyn av yrkestrafiken

Turkiskt på Tvärbanan

Stor exportorder för Scania

Tunnelbanan ska bli tryggare

Stockholms tunnelbana har haft problem med våld och otrygghet - nu vill politikerna åstadkomma en förbättring genom en rad nya okonventionella åtgärder.

Skåneflygplats tappar flygbussförbindelse

Ännu en skånsk stad blir elektrisk

De vann i Kristianstad

9 december blev det klart - en ny aktör tar över stadstrafiken i Kristianstad medan en annan förlorar trafiken.

Förarlöst i Linköping

Tunnelbane-vd byter spår

Kris för bussbolag i Roslagen

Striden om Gotland är över

Från Volvo till Yutong

Först i Norden

Förseningar kostar miljarder

Tuff kritik mot skånsk tågupphandling

Ny självkörande busslinje startas

Plus

Fem snabba fågor…

Ticketer köper Fara

Svår bussolycka i Sollentuna

Høven vd i SJ Norge

5

Järnvägsfrämjandet sågar Riksrevisionen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11