23948sdkhjf

Samtrans kvar i Stockholm

Samtrans får fortsatt förtroende för att köra rullstolstaxi inom Region Stockholm – men avtalstiden är bara på två år med start till våren.

Region Stockholm (tidigare Stockholms län) har kommit med sitt tilldelningsbeslut där Samtrans Omsorgsresor kommer att fortsätta köra rullstolstaxi inom Stockholms län. Uppdraget omfattar utförande av färdtjänstresor och sjukresor med rullstolstaxi i huvudsak inom länet. Avtalstiden startar 1 april 2020 och sträcker sig till 31 mars 2023 med möjlighet till ytterligare ett optionsår.

Syftet med upphandlingen var att kunna tillgodose resande med hög kvalitet för de resenärer som reser som färdtjänstresenärer eller som sjukresenärer i Region Stockholm, där Samtrans Omsorgsresor är en av de största aktörerna.

– Vi är mycket positiva till att fokus på kvalitet hamnar högre upp på agendan i upphandlingarna, det är extra glädjande eftersom vi det senaste året har ökat vår kvalitet och punktlighet vilket vi också ser genom att fler kunder väljer att resa med oss, säger Tomas Hansson, vd på Samtrans.

Trafikformen Rullstolstaxi har så kallat Kundval i reseformen. Det innebär att den färdtjänstberättigade har möjlighet att välja leverantör mellan de företag som finns upphandlade av SLL.

– Vi välkomnar också SLL:s initiativ att fortsätta med kundvalsmodellen. Den ger kunderna möjlighet att välja operatör, och skapar på så vis incitament för oss att arbeta med kvalitet. Vi och övriga operatörer måste därför förtjäna de kunder som vi får varje dag, vilket skapar ett naturligt fokus på kvalitet i branschen, säger Tomas Hansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078