23948sdkhjf

Snälltåget ända till Tänndalen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sedan tidigare kör Snälltåget till Åre – nu blir det möjligt att kombiresa med tåg och buss till Tänndalen i Härjedalsfjällen dit inga spår leder.

Snälltåget och Tänndalen inleder ett samarbete kring transfer mellan Snälltågets avgångar till Jämtlandsfjällen och Tänndalen, vilket gör det möjligt att resa med tåg och buss hela vägen fram till härjedalsfjällen i Tänndalen två gånger i veckan från jul till påsk.

– Fler vill resa klimatsmart på sin resa till fjällen. Genom samarbetet med Tänndalen kan vi nu erbjuda möjligheten att resa med tåg och buss till en fjälldestination som tidigare var svår att nå med tåg och lokal kollektivtrafik, säger Marco Andersson, marknadschef för Snälltåget.

Snälltåget är ett varumärke som ingår i Merresor som är ett dotterbolag till Transdev Sverige.

Det blir avgångar från jul till påsk varje onsdag och lördag kväll från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala.På torsdag morgon blir det transfer från Östersund till Tänndalen och på söndag blir det transfer från Röjans station vidare till Tänndalen. Hemresan sker på torsdag eller söndag, med ankomst till Uppsala och Stockholm på kvällen och Malmö på fredag respektive måndag morgon.

– Resan till och från Tänndalen är en del av upplevelsen och därför känns det extra kul att kunna erbjuda ett hållbart och bekvämt resealternativ. Tänndalen är en riktig pärla och vi hälsar klimatsmarta gäster hjärtligt välkomna till oss i vinter, säger Peter Jonasson, anläggningschef.

Sammanfattningsvis är det så att det finns få möjligheter att nå den svenska fjällvärlden enbart med järnväg. Detta är endast möjligt till destinationer som Åre, Storlien samt Abisko, Björkliden och Riksgränsen. Detta för att det bara finns två järnvägar som leder över fjällvärlden till Norge. Alla andra destinationer behöver bussen.

FAKTA/Tänndalen

Att vara i Tänndalen är att vara på fjället om destinationen får beskriva sig själv. Dalstationerna ligger nämligen 800 meter ovan havet och många av liftarna går högt upp på fjället. I skidområdet finns 53 nedfarter, 12 liftar, tre barnområden, två funparks, friåkningsområde, åtta restauranger och mycket mer. Allt boende ligger vid pisten, vilket gör att skidåkningen inte kan bli mer lättillgänglig.

Härjedalsfjällen där Tänndalen finns är faktiskt Sveriges näst högsta fjällområde efter norra Lappland. Dessutom är det här som Sveriges högsta permanent bebodda byar finns, högst av alla är byn Storvålen som ligger på 830 meters höjd, alltså en aning högre en dalstationen i Tänndalen - men runt Högvålen finns märkligt nog inga fjäll för utförsåkning eftersom området är en flack högplatå.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Resebranschen får nyord

Glöm flygskammen, nu har resebranschen fått nya roliga ord enligt dem som ställt samman 2019 års nyord!

Stena Lina storsatsar

Anmälan till Busstorget har öppnat!

Nyhetsbrev

Bussbolag i känslosam julkampanj

Arkiv

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Portugal vann igen

Tre miljoner till besöksnäringen

Schram till Norwegian

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141