23948sdkhjf

Snälltåget ända till Tänndalen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sedan tidigare kör Snälltåget till Åre – nu blir det möjligt att kombiresa med tåg och buss till Tänndalen i Härjedalsfjällen dit inga spår leder.

Snälltåget och Tänndalen inleder ett samarbete kring transfer mellan Snälltågets avgångar till Jämtlandsfjällen och Tänndalen, vilket gör det möjligt att resa med tåg och buss hela vägen fram till härjedalsfjällen i Tänndalen två gånger i veckan från jul till påsk.

– Fler vill resa klimatsmart på sin resa till fjällen. Genom samarbetet med Tänndalen kan vi nu erbjuda möjligheten att resa med tåg och buss till en fjälldestination som tidigare var svår att nå med tåg och lokal kollektivtrafik, säger Marco Andersson, marknadschef för Snälltåget.

Snälltåget är ett varumärke som ingår i Merresor som är ett dotterbolag till Transdev Sverige.

Det blir avgångar från jul till påsk varje onsdag och lördag kväll från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala.På torsdag morgon blir det transfer från Östersund till Tänndalen och på söndag blir det transfer från Röjans station vidare till Tänndalen. Hemresan sker på torsdag eller söndag, med ankomst till Uppsala och Stockholm på kvällen och Malmö på fredag respektive måndag morgon.

– Resan till och från Tänndalen är en del av upplevelsen och därför känns det extra kul att kunna erbjuda ett hållbart och bekvämt resealternativ. Tänndalen är en riktig pärla och vi hälsar klimatsmarta gäster hjärtligt välkomna till oss i vinter, säger Peter Jonasson, anläggningschef.

Sammanfattningsvis är det så att det finns få möjligheter att nå den svenska fjällvärlden enbart med järnväg. Detta är endast möjligt till destinationer som Åre, Storlien samt Abisko, Björkliden och Riksgränsen. Detta för att det bara finns två järnvägar som leder över fjällvärlden till Norge. Alla andra destinationer behöver bussen.

FAKTA/Tänndalen

Att vara i Tänndalen är att vara på fjället om destinationen får beskriva sig själv. Dalstationerna ligger nämligen 800 meter ovan havet och många av liftarna går högt upp på fjället. I skidområdet finns 53 nedfarter, 12 liftar, tre barnområden, två funparks, friåkningsområde, åtta restauranger och mycket mer. Allt boende ligger vid pisten, vilket gör att skidåkningen inte kan bli mer lättillgänglig.

Härjedalsfjällen där Tänndalen finns är faktiskt Sveriges näst högsta fjällområde efter norra Lappland. Dessutom är det här som Sveriges högsta permanent bebodda byar finns, högst av alla är byn Storvålen som ligger på 830 meters höjd, alltså en aning högre en dalstationen i Tänndalen - men runt Högvålen finns märkligt nog inga fjäll för utförsåkning eftersom området är en flack högplatå.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ferry till Furuvik

Fler resenärer flyger med SAS

Snälltåget ända till Tänndalen

Framgång för AI till sjöss

Bra oktober för Norwegian

Norwegian visar goda siffror för oktober vad gäller trafiksiffror – men flygbolaget dödförklaras av en konkurrent inom lågprissegmentet.

SJ storsatsar på VR

Nyhetsbrev

Tydlig "Stordalen-effekt" för Ving

Reseföretaget Ving sticker iväg som en raket just nu - detta sedan Petter Stordalen tagit över som huvudägare av bolaget efter den förre ägarens konkurs.

Arkiv

Nu sätter kryssarna i kontakten

Elanslutningarna i Stockholms Värtahamnen är igång och flera fartyg ansluter redan – därmed kan kryssarna ligga för ankar med avstängd maskin.

Ny svensk skidanläggning invigs

17 december invigs anläggningen Idre Himmelfjäll - efter många års planerande och byggande är Sveriges nya stora alpina skidområde äntligen redo för öppning.

Fritzsons tågmat

Skrämmande resenyhet lanseras

Så här inför Halloween kan det passa bra att slå ett slag för mer skrämmande destinationer - som Transsylvanien med greve Draculas slott, trolska skogar och ruggiga grottor.

Stordalen tar över Ving

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen är resekoncernen Vings nya ägare - det är första gången på 25 år som Ving får en Nordisk huvudägare.

Nya snabbfärjan döpt

Bussbranschen kräver svar om Slottsbacken

Stockholms stad stängde Slottsbacken för bussar mellan 3 juni och 30 september i år – nu kräver bussbranschen svar från ansvariga politiker och myndigheter.

Bättre skydd vid flygkonkurser

Sörmländskt samarbete för bussturism

Piloterna ska själva minska utsläppen

Med ett nytt verktyg ska Norweigians piloter lära sig flyga snålare och minska CO2-utsläppen med 140 000 ton per år – det är i alla fall vad lågprisbolaget hoppas på.

Fler flygbussar för Flixbus

Efter en framgångsrik linjestart mellan Stockholm och Arlanda, börjar Flixbus rusta upp för att växa inom flygplatstransfer - fler svenska flygplatser står i tur att få bolagets busstrafik.

Norwegian och JetBlue ingår samarbetsavtal

Rijeka – kulturhuvudstad 2020

Rijeka i Kroatien är utsedd till europeisk kulturhuvudstad 2020 – staden ligger vid kusten och är ett perfekt mål för bussresan, en av de närmaste destinationerna vid Adreatiska Havet räknat från Sverige.

Busstorget till Bålsta!

1

Längsta direktflygningen testas

Lockar med tåg till norrsken

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Karlsson till Merresor

Laggar till Grönklitt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.183