23948sdkhjf

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Återuppväcker TTF:s paradkonferens.

I många år var Vintervägforum TTF:s allra mest populära, återkommande konferens. Nu har TTF – Forum för logistik lagt ner verksamheten och Vintervägforum somnat in. För alltid, trodde många. 

Men nu är det klart att Transportföretagen väljer att återuppväcka konferensen. Transportnet frågade organisationens näringspolitiske expert Anders Josephsson varför. 

– Vintervägforum har varit en naturlig mötesplats för aktörer verksamma med vinterväghållning i decennier och när TTF lades ner tänkte vi att det skulle vara synd om den mötesplatsen försvann. Väginfrastrukturen i allmänhet och inte minst vinterväghållningen är viktiga frågor för många av våra medlemmar som har vägen som sin arbetsplats. 

Varför behövs Vintervägforum?  

– Det behövs ett ställe att träffas och diskutera nya tekniker, upphandlingar, utbyta erfarenheter och lära sig av varandra. Vad gick bra förra vintern och vad gick mindre bra, hur kan vi göra det ännu bättre nästa år? 

 Vem vänder ni er till? 

– Vi vänder oss till tekniska förvaltningar och gatukontor inom kommuner, åkerier, lastbilscentraler, Trafikverket, leverantörer av utrustning, alla aktörer som är inblandade i vinterväghållning på olika sätt helt enkelt. 

Kommer ni att ändra på något?

– Vi håller som bäst på att snickra på programmet. Man ska inte ändra på ett vinnande koncept men lite förändringar blir det säkert, både innehållsmässigt och konceptuellt. Men när det gäller stället blir det samma som många gånger förr Quality hotel Galaxen i Borlänge den 18-19 mars 2020! 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141