23948sdkhjf

Fredman avancerar

Arvid Fredman blir ny fordonsdirektör i SJ och tar plats i koncernledningen.

1 december 2019 tar Arvid Fredman över rollen som chef för SJ:s Fordonsdivision med cirka 650 medarbetare och närmare 100 konsulter. Verksamheten finns lokaliserad framförallt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Arvid Fredman kommer att ingå i SJ:s koncernledning.

– Det ska bli spännande att leda SJ:s fordonsverksamhet. Många av SJs satsningar de kommande åren kommer att utveckla divisionen, till exempel de nya och upprustade tågen med mer avancerad teknik och nya arbetsmetoder med stöd av digitala verktyg. Mitt främsta uppdrag är se till att vi möter kundernas förväntningar på högsta kvalitet när det gäller till exempel punktlighet och komfort, säger Arvid Fredman.

Arvid Fredman är idag chef för fordonsdivisionens trafikupphandlingar och har under det senaste året haft en viktig roll i division Fordons utvecklingsarbete. Han har varit på SJ sedan 2009, bland annat som teamchef för X2000-flottan. Innan dess arbetade Arvid som konsultchef på Interfleet Technology och har även arbetat med utveckling av planeringssystem för resursoptimering på Green Cargo. Han är civilingenjör i Teknisk Fysik från KTH och har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

– SJ har många spännande utvecklingsprojekt på gång och i en tid när tågresandet blir alltmer populärt är det viktigt att vi är rustade på rätt sätt. Det är därför väldigt positivt att Arvid nu tar ett övergripande och långsiktigt ansvar när det gäller de viktiga frågorna som rör våra fordon, säger SJ:s vd Crister Fritzson.

Nuvarande Fordonsdirektör, Claes Broström, går in i rollen som ansvarig för SJ:s stora fordonsprojekt fram till januari 2021, då han går i pension och är till dess kvar som medlem i SJ:s Koncernledning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094