23948sdkhjf

Birka Cruises till Berlin

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Kryssningsrederiet Birka Cruises angör Berlin sommaren 2020 – det är en av nyheterna inför nästa säsong.

Birka Cruises bjuder på storstadspuls, badorter och historiska upplevelser när rederiet presenterar 2020 års nya långkryssningar. Sommarens stora nyhet är möjligheten att besöka världsmetropolen Berlin under en ny femdygnskryssning. Återkommer gör även Birkas klassiker som Höga Kusten, Gotland och förra årets succényhet Klaipeda.

Semestertrenden med kortare upplevelseresor på nära håll fortsätter. Efter de senaste årens succéer med bland annat resorna till Höga Kusten lanserar Birka inför sommaren 2020 möjligheten att besöka Berlin och Hamburg under samma kryssning med hjälp av bussar från hamnen där fartyget väntar. Under resans fem dygn görs tre strandhugg. Första stoppet blir Hansastaden Lübeck med Hamburg följt av badorten Warnemünde med utflykter till Berlin. Resan avslutas på Bornholm innan det är dags att återigen styra kursen mot Stockholm.

­– Våra kryssningar till Tyskland är sedan länge väldigt uppskattade, därför känns det extra kul att i år kunna erbjuda våra gäster möjligheten att också besöka Berlin som är en av Europas mest spännande städer, säger Marcus Hammarström, Marknadschef på Birka Cruises. Han fortsätter:

– Våra långkryssningsgäster vill kombinera bekvämligheten på en kryssning med spännande upplevelser i varje hamn. Därför är det viktigt för oss att ständigt skapa utflyktsnyheter i anslutning till alla de resmål vi besöker.

Sommaren 2020 gör Birka totalt 14 långkryssningar till olika resmål runt Östersjön. Utöver den nya femdygnskryssningen återkommer fjolårets succényhet Klaipeda, kryssningarna till världsarvet Höga Kusten i kombination med Vasa eller Luleå samt Rügen. Dessutom utökas antalet weekendkryssningar till Visby.

­På långkryssningarna tillbringas en dag i varje hamn, antingen på egen hand eller på någon av de guidade utflykter som erbjuds. Middagarna ombord bjuder på specialkomponerade menyer med lokala inslag. Det finns också ett stort utbud av spa, aktiviteter och nöjen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Resebranschen får nyord

Glöm flygskammen, nu har resebranschen fått nya roliga ord enligt dem som ställt samman 2019 års nyord!

Stena Lina storsatsar

Anmälan till Busstorget har öppnat!

Nyhetsbrev

Bussbolag i känslosam julkampanj

Arkiv

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Portugal vann igen

Tre miljoner till besöksnäringen

Schram till Norwegian

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156