23948sdkhjf

Svensk bussmarknad lockar utlandet

Den svenska modellen med upphandlad kollektivtrafik har rönt Internationellt intresse - fler vill veta mer om praxis på svensk bussmarknad.

Sveriges modell för kollektivtrafik, med upphandling i konkurrens och partnersamverkan mellan offentlig beställare, trafikföretag och i bästa fall även infrastrukturhållare väcker intresse i världen. Inom EU pågår nu en marknadsöppning som ska vara genomförd 2020 med den svenska marknaden som förebild. Ramen utgörs av EU:s Kollektivtrafikförordning, som redan införts i Sverige genom Kollektivtrafiklagen. Men även utanför Europa väcker den svenska modellen uppmärksamhet.

Malin Lindberg från Trafikförvaltningen Region Stockholm och Anna Grönlund är som två av talarna från Europa inbjudna att föreläsa på BusWorld Academy North America i Nebraska, Omaha, 14 januari. Anna Grönlund, vice vd och branschchef Sveriges Bussföretag en del av Transportföretagen, deltar där i ett panelsamtal kring samverkan mellan städer, offentliga beställare och trafikföretag. Malin deltar i ett panelsamtal kring införandet av fordon drivna på el och alternativa drivmedel.

 BusWorld Academy North America är ett samarrangemang mellan The American Bus Association (ABA) och Busworld Foundation, som äger och driver mässan BusWorld, vars europeiska upplaga genomfördes i Bryssel i oktober.

Länk om seminariet finns HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079