23948sdkhjf

Grönt ljus för Tvärbanan

Spårvägslinjen Tvärbanan i Storstockholm fick kritik för sin hantering av säkerhetsfrågorna - nu har Transportstyrelsen gjort sin genomsyn och ger grönt ljus för fortsatt trafik.

Transportstyrelsen avslutade nyligen sin tillsyn av säkerhetsarbetet, kopplat mot kompetensstyrning, för Tvärbanan i Stockholm. Tvärbanan är den spårvagnslinje i Stockholm som förbinder Solna Station och Sickla. 

Tillsynen gjordes under två dagar och Arriva, som bedriver trafiken på uppdrag av SL, får ett mycket bra betyg från myndigheten avseende styrning av säkerhetsarbetet och utbildningsverksamheten inom trafik och underhåll. Det som säkerhetsstyrningen föreskriver i rutiner, instruktioner och utbildningsplaner har även verifierats vid intervjuer av enhetschefer, personalplanerare, förare, tekniker och trafikledare.

Samtliga som intervjuades uttryckte även stöd för den lokala arbetsledningen och den tillit som finns för arbetsgivaren. Slutsummeringen blev att Transportstyrelsen inte fann något som genererar föreläggande. 

Detta är den andra tillsynen under 2019 av Transportstyrelsen där Arriva får bästa betyg. Tidigare i år, i mars, genomförde Transportstyrelsen en tillsyn av hela Arriva Sveriges säkerhetsarbete avseende den spårbundna trafiken. Även då genomfördes tillsynen utan anmärkning och man lyfte fram Arriva Tågportal som ett banbrytande verktyg som bidrar  till ökad säkerhet och trygghet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078