23948sdkhjf

Uber ute och vintercyklar

Uber inleder nytt samarbete med intresseorganisation.

Nyligen lanserade Cykelfrämjandet i samarbete med Uber initiativet Cykelvinter. Syftet är att uppmuntra människor att cykla på vintern genom att informera om hälsofördelarna och om hur vintercykling kan bli säkrare både för cyklister, fotgängare och bilister. Väderförhållanden som regn, snö, dimma och mörker är vanliga gemensamma nämnare för cykelolyckor i Sverige. Samtidigt ökar cyklandet vintertid.

Den här vintern kommer vi att se fler cyklister på vägarna och en större variation av fordon än någonsin tidigare, vilket gör samspelet mellan trafikanter extra viktigt. Därför har vi dragit igång det här initiativet tillsammans med företag som Uber, som på olika sätt kan bidra till att göra vintercykling roligt och säkert, säger Lars Strömgren, ordförande för Cykelfrämjandet.

Som mobilitetsaktör tror och hoppas vi att cykling kommer att fortsätta öka i popularitet. Vi vill dra vårt strå till stacken och göra trafiken säkrare för alla trafikanter genom olika tekniska lösningar och samarbeten med uppskattade organisationer som Cykelfrämjandet, säger Joel Järvinen, Nordenchef på Uber.

Samtidigt har uppstickaren inom den nya mobiliteten fått problem på andra håll i världen och kritik från andra aktörer i Sverige, läs HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095