23948sdkhjf

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

RES Dryck & smak

Spendrups experimentverkstad Brutal Brewing har släppt en ny öl i deras limiterade serie Raw Law – den här gången heter den Salty Caramel Chocoffee Stout. Denna kolsvarta ofiltrerade stout är brygd på noga utvalda äkta råvaror; kakaonibs, kaffe, karamelliserad mjölk och en nya salt.

Salty Caramel Chocoffee Stout är bryggd och tappad i en begränsad upplaga på 3 000 flaskor för Systembolaget och restaurang. Ölen är beställningsbar via beställningssortimentet och är tillgänglig i ett fåtal fysiska butiker i Stockholm och i Vallstabyn i Vallsta. 

Enligt bryggarna på Brutal Brewing är Raw Law deras egen tolkning av den 500 år gamla bryggartraditionen att öl endast får bryggas på malt, humle, jäst och vatten. I sin moderna version har de brygt en liten serie med endast riktiga råvaror utvalda för att ge en stark smakupplevelse.

Salty Caramel Chocoffee Stout är ett nästan kolsvart öl med extra allt. En ofiltrerad stout bryggd på kakaonibs, kaffe, karamelliserad mjölk och en nypa salt. Ölet har en tydlig karaktär av mörk choklad, kaffe och en touch av karamell och en balanserad beska. En spännande öl som passar till kraftig mat men kanske inte gör sig som sällskapsdryck.

Den förhållandevis höga alkoholhalten balanserar upp smakerna i ölen och hjälper till att lyfta fram en rostad, maltig, lite söt och krämig textur. Salty Caramel Chocoffee Stout är bryggd och tappad i en limiterad upplaga på 3 000 flaskor för Systembolaget och restaurang. Väl värd att bjuda grupp- och bussresenärer på vid ett trevligt matstopp. 

Salty Caramel Chocoffee Stout är förvisso inget julöl, men kan säkert fungera mycket bra som dryck under helgens många middagar - läs mer om årets julöl HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.143