23948sdkhjf

Tåg till Dalafjällen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nu samordnar SJ och Fjällexpressen sina tåg och bussar för att resenären ska kunna ta sig enkelt och klimatsmart till skidorterna i Dalarna och Trysil.

Tåget från Stockholm möter Fjällexpressens buss i Mora eller Borlänge där resenären byter för vidare färd till Kläppen i söder, via Sälenfjällen till Idre Fjäll eller Trysil i norr.

Fjällexpressens bussar har till årets säsong anpassat sina stopp i Mora till när SJs tåg ankommer och avgår. Resenären byter i Mora från tåget och åker vidare med expressbuss som kör direkt till skidorterna med Kläppen som första stopp.

– Nu finns det ett fullgott alternativ till att ta bilen eller flyget till Sälenfjällen. Vi har fått flera signaler från våra kunder om att den här trafiken är efterfrågad, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

Restiden Stockholm-Sälenfjällen blir cirka sex timmar. Under tågresan kan tiden utnyttjas för tid tillsammans, besök i bistron eller efter eget tycke. Den resenär som vill resa med tåg så långt som möjligt byter till buss i Mora, men det finns även möjlighet att byta i Borlänge. Den totala restiden blir ungefär den samma oavsett var bytet sker. Det går också att byta till Dalatrafikens bussar, med Fjällexpressen bussar blir det ännu enklare att resa klimatsmart till fjällsemestern.

Den kombinerade tåg och busstrafiken körs i anslutning till bytesdagarna på skidorterna, vilket i princip innebär torsdag-söndag från mitten av december fram till och med 20 april.

– Vår trafik till fjällen ökar år från år. Samarbetet med SJ skapar ytterligare valfrihet och ger enklare för resenären att välja en klimatsmart resa till sin fjällsemester, säger Simon Sandberg, marknadschef på Bergkvarabuss som äger och driver Fjällexpressen.

Resenären behöver inte boka tåg och buss separat, utan hela resan finns som ett paket hos SJ och på en och samma biljett. Utöver tåg och buss med byte i Mora eller Borlänge kör Fjällexpressen också till Dalarna och Trysil från Öresundsregionen via Göteborg.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Resebranschen får nyord

Glöm flygskammen, nu har resebranschen fått nya roliga ord enligt dem som ställt samman 2019 års nyord!

Stena Lina storsatsar

Anmälan till Busstorget har öppnat!

Nyhetsbrev

Bussbolag i känslosam julkampanj

Arkiv

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Portugal vann igen

Tre miljoner till besöksnäringen

Schram till Norwegian

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14