23948sdkhjf

Vikingaland turismprisade

Den ekonomiska föreningen Fjärdhundraland från Uppsala län vinner Stora Turismpriset 2019.

Priset på 100 000 kronor delades ut av landsbygdminister Jennie Nilsson till den ekonomiska föreningen Fjärdhundraland som vann Stora Tursmpriset 2019. Fjärhundraland var en av de folkländer som fanns under Vikingatid och järnålder i västra delan av landskapet Uppland. Den ekonomiska föreningen med det anrika folklandsnamnet marknadsför samma område i dag på båda sidor om länsgränsen mellan Uppsala och Västmanlands län.

Juryns motivering till val av vinnare:  "Fjärdhundraland har skapat ett arbetssätt där många små verksamheter tillsammans bildar en helhet utifrån platsens genuina förutsättningar. Här tas allas engagemang och kunskap tillvara för att skapa en hållbar helhet."

– Gemensamt för årets nominerade är att de är nytänkande och har fokus på hållbarhet. För många handlar det också om att inte bara utveckla den egna verksamheten utan om att ingå i ett nätverk där man tillsammans jobbar för att utveckla ett resmål. Årets vinnare är ett utmärkt exempel på detta, säger Lars Christensen, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och utvecklingsdirektör för Region Värmland.

Övriga finalister i årets tävling:

Sápmi Nature, Norrbotten, Forsknäckarna, Västerbotten, STF Jämtlands- och Härjedalsfjällen, Jämtland Härjedalen, Norra Berget, Västernorrland, Järvsö Bergscykel Park, Gävleborg, Falu Gruva, Dalarna, Västanå teater, Värmland, Wadköping, Örebro län, Genbergs Sommarcafé, Västmanland, Fjärdhundraland, Uppsala län, Lidö Värdshus, Stockholms län, Ramsvik Stugby & Camping, Västra Götaland, ReTuna, Södermanland, Flygvapenmuseum, Östergötland, Hotell S:t Clemens, Gotland, Skullaryd Älgpark, Jönköpings län, Falkenbergs skafferi, Halland, IKEA museum, Kronoberg, Kackelstugan, Kalmar län, Absolut Home, Skåne, Demånes värld, Blekinge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14