23948sdkhjf

Ännu en skånsk stad blir elektrisk

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nästa år får Eslöv elbussar - och det blir nuvarande operatören Transdev som ska köra dem.

Skånetrafiken meddelade 9 december att Transdev får fortsätta att köra stads- och regiontrafiken i Eslöv. Nytt för resenärerna är att Transdev kommer in i avtalet med fyra nya elbussar som kommer erbjuda bättre komfort för resenärerna. Det nya avtalet startar i december 2020 och pågår i sex år.

Kontraktet omfattar två stadsbusslinjer och tre regionbusslinjer som innefattar kommunerna Eslöv, Höör och Hörby. Inom avtalet görs det cirka 730 000 resor per år.

– Det är väldigt roligt att vi får Skånetrafikens fortsatta förtroende att köra stadsbusstrafiken för Eslövsborna och den angränsande regiontrafiken. Vi har varit en del av Eslöv sedan 70-talet och vi ser nu mycket framemot att fortsätta vara med och utveckla trafiken och kundnöjdheten, säger Thomas Igelström affärschef i Eslöv.

Det nya avtalet läger stor vikt vid ökad kundnöjdhet och hållbarhet. För att möta Skånetrafikens krav kommer Transdev att köpa in fyra nya elbussar till stadstrafikens två busslinjer. Omställningen till eldriven stadstrafik i Eslöv bidrar till Skånetrafikens övergripande mål att minska klimatutsläppen med ca 90 procent. Övriga fyra bussar i regiontrafiken kommer drivas på biogas.

– Vi tror att framtidens kollektivtrafik blir mer individanpassad, uppkopplad och eldriven. Transdev är idag den operatör som har flest elbussar i Sverige och Europa och vi har byggt upp en stor erfarenhet av elbussdrift. Vi vill använda vår kunskap och erfarenhet för att fortsätta öka hållbarhet och kundnöjdhet i Eslöv, kommenterar Gunnar Schön, vd på Transdev Sverige.

FAKTA/Transdevs elbusserfarenhet 

Är idag ledande inom elbussdrift i både Sverige i Europa. Sedan 2017 har Transdev Europas största elbussflotta i Amsterdam med över 100 elbussar. I Sverige har Transdev idag 55 elbussar i Umeå, Eskilstuna, Göteborg och Stockholm. December 2020 kommer Transdev dessutom att lansera Nordens största elbussflotta med totalt 157 fordon i Göteborg. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Statsägt bolag köper Flygbussarna

Nyhetsbrev

God Jul & Gott Nytt År!

Nu är det dags att önska alla rt-forums läsare, annonsörer och vänner en riktigt trevlig helg - 18 december skickades årets sista nyhetsbrev.

Arkiv

Arriva möblerar om i ledningen

Ännu ett bussbolag uppköpt

Nya Mälartåg i trafik

Örike digitaliserar kollektivtrafiken

Hogia har fått ett nytt spännande uppdrag – nämligen att digitalsera kollektivtrafiken på ett av svenskarnas populäraste resmål.

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

Skärpt tillsyn av yrkestrafiken

Turkiskt på Tvärbanan

Stor exportorder för Scania

Tunnelbanan ska bli tryggare

Stockholms tunnelbana har haft problem med våld och otrygghet - nu vill politikerna åstadkomma en förbättring genom en rad nya okonventionella åtgärder.

Skåneflygplats tappar flygbussförbindelse

Ännu en skånsk stad blir elektrisk

De vann i Kristianstad

9 december blev det klart - en ny aktör tar över stadstrafiken i Kristianstad medan en annan förlorar trafiken.

Förarlöst i Linköping

Tunnelbane-vd byter spår

Kris för bussbolag i Roslagen

Striden om Gotland är över

Från Volvo till Yutong

Först i Norden

Förseningar kostar miljarder

Tuff kritik mot skånsk tågupphandling

Ny självkörande busslinje startas

Plus

Fem snabba fågor…

Ticketer köper Fara

Svår bussolycka i Sollentuna

Høven vd i SJ Norge

5

Järnvägsfrämjandet sågar Riksrevisionen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114