23948sdkhjf

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Grönan Live, Sveriges längsta festival, kan nu avslöja 12 av sina drygt 60 konserter till sommaren 2020. Det är dessutom ett givet inslag på bussresan till huvudstaden nästa år precis som det varit tidigare år.

Internationella tungviktare som Bryan Ferry, Disturbed, Ace Frehley och Gavin DeGraw kommer dela Stora Scen med svenska superstjärnor som The Hives och Melissa Horn. Resten av konsertprogrammet kommer att släppas i tre omgångar under våren. Sommaren 2020 ser ut att kunna gå till historien som en av de starkaste någonsin, lovar arrangörerna. För att boka in grupper gäller som vanligt att vara ute i god tid, gärna så snart som möjligt, enligt Gröna Lund. Då kan hela resgänget få sin musikaliska upplevelse på Stockholms enda nöjesfält.

Det bjud på klassisk rock, svensk pop, röjig punk, finstämda singer/songwriterballader och tung metal – bland dessa 12 akter finns en stor blandning av genrer, med den gemensamma nämnaren att de alla kommer att spela på Gröna Lund sommaren 2020. Följande artister och band uppträder på Grönans Stora Scen:

The Hives 8 maj kl. 20:00 på Stora Scen

Dolly Style 17 maj kl. 18:00 på Stora Scen

Bryan Ferry 28 maj kl. 20:00 på Stora Scen

Norlie & KKV 29 maj kl. 20:00 på Stora Scen

Social Distortion 5 juni kl. 20:00 på Stora Scen

Korn 17 juni kl. 20:00 på Stora Scen

Disturbed 24 juni kl. 20:00 på Stora Scen

Ace Frehley 17 juli kl. 20:00 på Stora Scen

Pixies 27 juli kl. 20:00 på Stora Scen

Gavin DeGraw 12 augusti kl. 20:00 på Stora Scen

Clutch 18 augusti kl. 20:00 på Stora Scen

Melissa Horn 27 augusti kl. 20:00 på Stora Scen

(Mer om artisterna finns att läsa nedan, skrollar ner en bit bara!)

Dessa är endast de 12 första av totalt drygt 60 konserter som kommer äga rum på Gröna Lunds Stora och Lilla Scen nästa säsong. Under våren följer ytterligare tre gruppsläpp där resten av årets line-up successivt kommer att tillkännages.

FAKTA/Grönans första artister sommaren 2020

THE HIVES. Sedan starten för över 25 år sedan har dessa svartvita rockhjältar frälst musiksverige – ja, hela musikvärlden – med sin energiska musikstil, absurda humor och sina rentav övermänskliga liveshower. Vi har längtat sedan vi senast dansade till ”Hate To Say I Told You So” och ”Tick Tick Boom” 2017 då bandet spelade i parken, och nu är det äntligen dags igen. 2020 kommer orkanen som är The Hives att än en gång svepa över Gröna Lund för att lämna utmattade men lyckliga fans i sitt kölvatten.

DOLLY STYLE. Dolly Style har blivit 10-talets mest unika svenska popakt och fansen har skapat en helt egen pastellfärgad subkultur i sociala medier. Dolly Style slog igenom stort i Melodifestivalen 2015 med debutsingeln ”Hello Hi” och har sedan dess levererat hits som ”Cherry Gum”, ”Rollercoaster” och ”Habibi”. Molly, Holly och Polly tänker dollyfiera världen – och Gröna Lund!

BRYAN FERRY. Efter omedelbar succé och hyllning i början av 70-talet med sin grupp Roxy Music har Bryan Ferry etablerat sig som en av popmusikens mest innovativa sångare och textförfattare. Hans musik för tankarna till Frank Sinatra, Serge Gainsbourg och Lou Reed. Nu aktuell med senaste albumet Bitter-Sweet återvänder han till Grönan för en upprepning av 2017 års rosade spelning.

NORLIE & KKV. Sedan debuten 2011 har deras låtar streamats över flera hundratals miljoner gånger, de har utsetts till Årets Nykomling i P3 Guld och stått på några av landets största scener. Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV) utgör tillsammans en av Sveriges största och mest spelade akter och är en solklar publikfavorit. Sommaren 2020 är de tillbaka på Grönans Stora Scen.

SOCIAL DISTORTION. Detta band har övervunnit flertalet medlemsbyten, frontmannen Mike Ness beroendeproblematik och undergången av den musikscen som födde dem. Över 40 år sedan starten står de nu på stadiga fötter med välkända låtar som ”Story of My Life” och Johnny Cash-covern ”Ring of Fire”. För första gången sedan starten är det äntligen dags för Gröna Lund att välkomna gudfäderna av punk – Social Distortion.

KORN. Var pionjärer inom genren nü metal när deras självbetitlade album utkom 1994 och bandets bestående popularitet pekar på att de startade en kulturell rörelse större än de själva. Sedan starten har de sålt över 40 miljoner album, vunnit två Grammys och turnerat världen över. I sommar är vi stolta över att välkomna dem tillbaka till Gröna Lunds Stora Scen, aktuella med nya albumet The Nothing.

DISTURBED. Genom att utmana normer, bryta regler och innovera vid varje steg har Disturbed ständigt knuffat fram gränserna för vad rockmusik är. 2015 kom covern “The Sound of Silence” – en megahit som skarpt skiljer sig från Simon & Garfunkels original men som i skrivandets stund har över 350 miljoner spelningar på Spotify. Beviset för att detta inte var en engångsföreteelse är att låten tillhörde 2015 års Immortalized, deras femte album som debuterade på nummer ett på Billboard Top 200

ACE FREHLEY. Gitarrist och medgrundare av det klassiska rockbandet KISS, har skapat den mest framgångsrika solokarriären av alla bandets medlemmar, föredetta eller nuvarande. Efter att ha skrivit välkända KISS-låtar som “Cold Gin” och “Shock Me” släppte han 1978 sin första bejublade soloplatta och nu, 9 album senare, kommer han än en gång till Grönan, aktuell med senaste albumet Spaceman.

PIXIES. Bara namnet får alla inbitna fans av alternativ rock att böja på huvudet av respekt för Black Francis och hans bandmedlemmars bidrag till musiken. 1986 inleddes den resa som skulle komma att definiera den alternativa rocken och hela underground-musikscenen. Nu, 15 år efter upplösningen av bandet men 5 år sedan dess återuppståndelse, har Pixies släppt ännu ett nytt album, fullt av mörk magi och gotiska teman om döden och dess följder. Sommaren 2020 ser vi fram emot att höra Pixies med hela låtskatten och nya albumet Beneath the Eyrie.

GAVIN DEGRAW. Anlände till New York på 90-talet och blev efter ett antal bejublade spelningar och en konsertfilm välkänd för hela världen med superhiten “I Don’t Want to Be” från albumet Chariot, som nu sålt dubbelplatinum. Efter ett antal väl mottagna album och ännu en hit (“Not Over You” skriven med OneRepublics Ryan Tedder) är DeGraw nu ett hushållsnamn inom poprocken och vi är stolta att presentera honom till Stora Scen sommaren 2020.

CLUTCH. Ända sedan de första gitarrtonerna hördes i Frederick, Maryland 1991 har Clutch varit i branschen för att skapa stenhårda rockklassiker och fjolårets Book of Bad Decisions är inget undantag. Plattan spelades in under tre veckor i Nashville under fyrfaldigt Grammybelönade producenten Vance Powell (Seasick Steve, The White Stripes, Arctic Monkeys). Med frontmannen Niel Fallons djuplodande texter och bandets retroklingande sound är deras konsert på Grönan 2020 en att verkligen se fram emot.

MELISSA HORN. En av Sveriges största och mest älskade artister. Debutalbumet Långa nätter (2008) och efterföljande Säg ingenting till mig (2009), Innan jag kände dig (2011), Om du vill vara med mig (2013) och Jag går nu (2015) har alla sålt guld respektive platina. Hennes album har toppat listorna både i Sverige och Norge samt belönats med flertal grammisnomineringar. Nu kommer hon till Grönan med sitt kritikerrosade nya album Konstgjord andning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.189