23948sdkhjf

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

Radioprofilen Kalle Lind invigde Skånetrafikens nya biljettautomater med blipp-funktion – han har tidigare sågat de gamla biljettautomaterna som otroligt korkade.

Författaren, radioprofilen och poddaren Kalle Lind fick 13 december äran att inviga Skånetrafikens nya biljettautomater. Och ingen annan förtjänar väl bättre det hedersuppdraget än just Kalle Lind.

Han har redan visat ett starkt intresse för Skånetrafikens biljettautomater. Något som resulterade i den vällästa krönikan ”25 steg till köp av tågbiljett”. Visst klarade han av att lösa sin biljett redan då – år 2015 – men inte utan svårigheter. Men idag var det andra tongångar från Kalle Lind.

– Jag kom med mina mest kritiska ögon, men hittade faktiskt inga svagheter i den nya automaten. Tvärtom kändes den bra att leta och köpa biljetter i, säger Kalle Lind.

– Vi är glada över att ha invigt den första av fler än 200 moderna och enklare biljettautomater som nu rullas ut över Skåne på alla tågstationer samt på utvalda stationer i Danmark. I automaterna kan du köpa din resa med ditt betalkort eller med Skånetrafikens nya reskort, säger Camilla Bunke, försäljningschef Skånetrafiken. Hon fortsäter:

– Till att börja med går det bra att köpa biljetter inom Skåne. Inom kort även till Danmark och till de angränsande länen norr om Skåne. I en övergångsperiod har vi både de gamla och de nya biljettautomaterna i gång så att alla alltid kan köpa en biljett.

14 december är sista dagen att resa med Jojo reskassa-kort. Dagen efter – söndagen 15 december – gäller de pengarna inte längre som biljett. Det är dock ingen brådska att omvandla de pengar resenärerna har på ditt Jojo-kort till så kallade värdekoder. Detta går att göra under hela tio år framåt. Alla de som laddat en 30-dagars-biljett på sitt Jojo-kort kan givetvis resa upp den biljetten fram till och med den siste januari.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078