23948sdkhjf

Stena Lina storsatsar

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Stena Line investerar 50 miljoner i linjen Trelleborg-Rostock.

Stena Lines linje mellan Trelleborg och Rostock har haft en stor tillväxt de senaste åren och transporterar i år för första gången fler än 400 000 gäster. Lagom till högsäsongen 2020 investerar rederiet därför knappt 50 miljoner kronor i ett heltäckande renoveringsprogram för de två färjorna FS Mecklenburg-Vorpommern och M/S Skåne.

Renoveringen kommer till största del att genomföras under drift och ska stå klart inför högsäsongen sommaren 2020. Stena Lines designbok som ligger till grund för renoveringen är inspirerad av nordisk design och kännetecknas av stora, ljusa utrymmen och moderna fastmonterade möbler. Samma designkoncept används bland annat också på de fem nybyggda färjor som levereras till Stena Line under de kommande åren.

Renoveringen är heltäckande och inkluderar samtliga hytter, publika utrymmen, korridorer och serveringar ombord. På FS Mecklenburg-Vorpommern tas också den tidigare separationen mellan café och butik bort för att skapa ett större publikt utrymme. På M/S Skåne byggs ett nytt koncept som introducerats på nybyggena, "Newsroom", där resenärer kan dra sig tillbaka för avkoppling.

– Under de senaste tre åren har vi sett en imponerande tillväxt med över 100 000 gäster per år på linjen Trelleborg-Rostock och i år välkomnar vi för första gången fler än 400 000 passagerare på linjen. Naturligtvis vill vi ge våra gäster en modern och trevlig reseupplevelse även i framtiden och denna renoveringen av publika utrymmen och hytter är ett viktigt steg på den resan, säger Ron Gerlach, ansvarig för Stena Lines Tysklandslinjer.

Förutom renoveringen av de två fartygen har även de japanska sovkojer som lanserades i april 2019 bidragit till linjens succé. Med mer än 5 000 bokningar har förväntningarna överträffats.

– Vi är mycket glada över att kunna ge våra färjor FS Mecklenburg-Vorpommern och M/S Skåne ett nytt utseende. Linjen Rostock-Trelleborg är en mycket viktig länk mellan södra Sverige och Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland och bidrar till utveckling och samarbete av regionen. Denna investering och renovering stärker ytterligare vårt engagemang i såväl regionen som linjen och de två orterna Rostock och Trelleborg, säger Ron Gerlach.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Resebranschen får nyord

Glöm flygskammen, nu har resebranschen fått nya roliga ord enligt dem som ställt samman 2019 års nyord!

Stena Lina storsatsar

Anmälan till Busstorget har öppnat!

Nyhetsbrev

Bussbolag i känslosam julkampanj

Arkiv

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Portugal vann igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126