23948sdkhjf

AI tar över i Växjö

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I Växjö tar kommunen ett teknikkliv för att hjälpa besökare – med artificiell intelligens, AI.

Växjö kommun startar nya webbplatsen ”upplev.vaxjo.se” som blir Växjös officiella sajt för besök och upplevelser. Webbplatsen är till både för den som bor i och den som reser till Växjö kommun. Här samlas större och mindre evenemang, kommunens restauranger, boende och idrotts- och naturupplevelser. Näringslivet, föreningar och andra blir viktiga intressenter för webbplatsen eftersom de bidrar med innehåll och tillsammans med kommunen skapar en helhet.

Flödet på sajten drivs med ett AI-system (artificiell intelligens) som innebär att besökaren får en unik och personlig upplevelse enligt initiativtagarna bakom projektet. AI-systemet tar bland annat hänsyn till tid, väder, var besökaren befinner sig geografiskt och hur besökaren och andra surfat tidigare på webbplatsen. Förslagen ändrar sig hela tiden eftersom AI:n bland annat tar hänsyn till klockslag, väder och besökarens plats.

– Exempelvis om det snöar, det är mitt i natten, du befinner dig i Växjö och det är minusgrader. AI:n ser då vad andra som besökt webbplatsen under samma förutsättningar tittat på och ger dig tips om det. Du kan självklart alltid också söka på just det du letar efter. På det här sättet får du enkelt både information om det du visste att du ville veta, och tips om sådant som du kanske inte kände till, säger Henrik Cajnerud, kommunikationschef på Växjö kommun.

Upplev.vaxjo.se är också designad för mobilen, för att säkerställa bästa möjliga användarupplevelse. Besökaren kommer också på sajten kunna chatta med Växjö kommun och få svar på sina frågor. Vid denna första lansering kommer sajten endast finnas i en svensk version, men under våren kommer den översättas till tyska och engelska.

Som Växjö kommun berättade 12 december går Växjö turistcenter vid årsskiftet åter över till kommunens regi och finns från 2 januari i kommunhuset på Västra esplanaden.

Både det fysiska och digitala navet för de här frågorna finns nu här. Med Växjö turistcenter och upplev.vaxjo.se, där vi för första gången samlar allt material, tar Växjö kommun nu ett helhetsgrepp kring turism och upplevelser och stärker arbetet kring dessa för en kommun så viktiga delar, säger Monica Skagne, kommunchef.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Resebranschen får nyord

Glöm flygskammen, nu har resebranschen fått nya roliga ord enligt dem som ställt samman 2019 års nyord!

Stena Lina storsatsar

Anmälan till Busstorget har öppnat!

Nyhetsbrev

Bussbolag i känslosam julkampanj

Arkiv

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Portugal vann igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126