23948sdkhjf

Pågatåg ökar farten

PågatågenExpress mellan Malmö och Trelleborg startade 7 januari.

Med det snabbare Pågatåget kommer det att ta max 28 minuter, jämfört med dagens 32 minuter att resa mellan Trelleborg station och Malmö C och tåget gör inga stopp på vägen. Med denna satsning hoppas Skånetrafiken att fler pendlare ska ställa bilen och istället resa hållbart med tåget.

Det blir två avgångar om dagen, en i vardera riktningen. Även Svedala får en PågatågenExpressavgång till Malmö. PågatågenExpress är ett komplement till den övriga tågtrafiken på sträckorna.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder snabbt och hållbart resande mellan Trelleborg och Malmö samt Svedala och Malmö. Tågen till och från Trelleborg har utvecklats på ett mycket positivt sätt sedan vi startade i december 2015 och genom att erbjuda denna typ av snabbtåg hoppas vi att fler ska upptäcka hur enkelt och smidigt det är att resa med Pågatågen, säger Mats Ohlsson, trafikutvecklare för Pågatågen på Skånetrafiken.

Fotnot. Skånetrafiken har totalt 99 pågatåg som trafikerar 78 stationer.2019 gjordes cirka 26 miljoner resor med Pågatågen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078