23948sdkhjf

Styrman tillsatt för Volvos självstyre

Autonoma transportlösningar är sedan årsskiftet ett helt nybildat affärsområde i Volvokoncernen. Nytillträdd vd är Nils Jaeger, tidigare vd för Region EMEA inom Volvo Financial Services.

Intresset för autonoma transportlösningar har på senare tid mött ett snabbt ökat intresse från bland annat bygg- och gruvnäringarna. Inte minst Electric Site i Göteborg där Volvo CE tillsammans med Skanska med stor framgång testat att driva en bergtäkt med bland annat självgående och dessutom fossilfri utrustning visar att utvecklingen redan hunnit en god bit på väg.

Testerna har styrkt uppfattningen att uppkopplade och självkörande fordon och maskiner kan användas för transport av stora volymer gods och material på fördefinierade rutter, i repetitiva flöden. Uppfattningen är att autonoma transportlösningar kan bidra till ökad flexibilitet, leveransprecision och produktivitet.

Som vd för Volvo Autonomous Solutions är en väsentlig uppgift att öka takten i utvecklingen, kommersialiseringen och försäljningen av koncernens autonoma transportlösningar. Uppdragets dignitet framgår också av att Nils Jaeger ska rapportera direkt till Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt och ingå i Group management-teamet.

Nils Jaeger är född 1969 och har varit vd för Region EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) inom Volvo Financial Services, sedan 2014. Bland tidigare erfarenheter kan nämnas varierande ledande befattningar hos John Deere.

Nils Jaeger har en djup erfarenhet av att arbeta med helhetslösningar för våra kunder. Teamet i Volvo Autonomous Solutions ska möta en ökad efterfrågan och erbjuda de bästa möjliga lösningarna till exempelvis kunder i gruvindustrin, hamnar och för godstransport mellan logistikcenter, som ett komplement till dagens produkter och tjänster, säger Martin Lundstedt.

Nils Jaeger tillträdde vid årsskiftet som vd för Volvokoncernens nybildade affärsområde för autonoma transportlösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078