23948sdkhjf

Åstrand byter spår

Caroline Åstrand har rekryterats som ny vd till MTR Tunnelbanan, som ingår i MTR Nordic Group – hon tillträder rollen 1 augusti.

Caroline Åstrand kommer närmast från SJ AB och rollen som Senior Vice President för produktdivisionen, där hon haft ett övergripande lönsamhetsansvar för bolagets upphandlade affärer och trafiklinjer samt ingått i SJ:s koncernledning. Caroline Åstrand har sammanlagt varit 10 år inom SJ och har under sin tid varit delaktig i många stora förändrings- och utvecklingsarbeten för att förbättra SJ:s affär inom såväl fjärrtåg som regionaltrafik.

Förutom gedigen branscherfarenhet så har Caroline stor kunskap om hur man bedriver ett framgångsrikt anbudsarbete. Jag är övertygad om att MTR Tunnelbanan, under Carolines ledning, kommer att fortsätta den framgångsresa som vi alla är så stolta över och jag ser mycket fram emot att välkomna henne till oss, säger Mark Jensen, vd MTR Nordic.

2009 tog MTR över helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av tunnelbanan i Stockholm, vilket var starten på MTR:s intåg på den nordiska marknaden. 2014 mottog MTR Tunnelbanan (dåvarande MTR Stockholm) utmärkelsen Svensk Kvalitet – en prestigefylld kvalitetsutmärkelse som uppmärksammar föredömliga organisationer som långsiktigt utvecklar sitt kvalitets- och förbättringsarbete. Och bara fyra år senare, 2018, erhöll MTR Tunnelbanan utmärkelsen en andra gång. Det gedigna kvalitetsarbetet har varit nyckeln till att MTR Tunnelbanan kunnat förbättra leveransen och öka såväl punktligheten, som kundnöjdheten och medarbetarnöjdheten.

Jag känner mig både stolt och förväntansfull inför den uppgift som väntar och ser fram emot att få möjligheten att fortsätta utvecklingsarbetet tillsammans med alla kollegor på MTR Tunnelbanan, säger Caroline Åstrand

Caroline Åstrand tillträder rollen som vd för MTR Tunnelbanan den 1 augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094