23948sdkhjf

Surt för seniorer i Örebro

Stort missnöje med kollektivtrafiken i Örebro bland stadens pensionärer - ingen rabatt och nu har det blivit ännu sämre.

På många håll kan personer över en viss ålder åka till reducerat pris eller till och med gratis – men inte i Örebro där trafiken drivs i offentlig regi, det rapporterar Nerikes Allehanda.

Enligt PRO är Örebro en av få större svenska kommuner som nobbar rabatt för pensionärer på kollektivtrafiken. Intresseorganisationen har i åratal jagat, bönat och hotat de ansvariga för att få till en rabatt för äldre. Men ständigt fått tji.

De ansvariga för kollektivtrafiken i staden påstår att tretimmarregeln är så generös att en rabatt för äldre är helt omotiverad: Alla får åka i hela tre timmar på en enkelbiljett, något som inte ens är möjligt inom SL-trafiken i Stockholm och knappast någon annan stans i Sverige.

Detta hade kanske varit bra – om det inte vore för att tretimmarsbiljetten i det tysta blev en entimmasbiljett 15 januari i år. En försämring som har mörkats ordentligt eftersom inte ens bussförarna verkar känna till förändringen enligt PRO. Den som åker längre tid än en timme måste betala dubbelt pris, från 61 minuter och upp till två timmar. Vilket kan vara klokt att göra, för blir det biljettkontroll så måste resenären betala en rejält tilltagen kontrollavgift.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.083