23948sdkhjf

Bytte bil mot buss

En av deltagarna i det västsvenska experimentet Bussmiljonärerna har sålt bilen och bordat bussen för gott.

Det var enkelt att byta ut bilresorna mot buss. Därför sålde bussmiljönären Simon bilen halvvägs genom projektet. Mindre stress är en av fördelarna som deltagaren upplever med att resa kollektivt.

Det fanns höga förväntningar på projektet Bussmiljönärerna när det drog i gång i oktober. Redan före projektets avslut kan det konstateras att vissa har infriats. Deltagaren Simon Holst från Källby stack ut hakan på uppstartsmötet och berättade om sin förhoppning om att kunna bli så pass nöjd med att åka kollektivtrafik att han skulle kunna sälja familjens ena bil. En bil som framförallt nyttjades till arbetspendling.

─ Det avgörande till att bilen såldes var att det var så enkelt att ersätta mina bilresor till och från jobbet med buss. Känslan så här efter försäljningen är att det känns mindre stressigt. Jag slipper leta parkering varje morgon och jag slipper dessutom allt underhåll som medföljer bilägande, säger den nöjda bussmiljönären Simon Holst.

I projektet Bussmiljönärerna ges kommuninvånare från Götene och Lidköpings kommuner möjlighet att ändra sina resvanor och istället åka kollektivt. Under tre månader har 19 personer erbjudits kostnadsfria busskort i syfte att byta ut sina bilresor till och från arbetet mot bussresor. Insatsen från deltagarens sida är att byta ut minst 60 procent av sina arbetsresor med bil mot buss. Projektet riktar sig i huvudsak till de som har möjlighet att resa med busslinje 106 mellan Götene och Lidköping, via Filsbäck och Källby, till arbetet.

Projektet är ett samarbete mellan Götene kommun, Lidköpings kommun, Nobina och Västtrafik som startade 22 oktober och pågår fram till och med slutet av februari 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094