23948sdkhjf

Vann ersättningstrafik i väst

Connect Bus Sandarna vann avtal för ersättningstrafik av fallerande tåg- och spårvägstrafik för Västtrafik - men upphandlingen kan ännu överklagas.

Avtalet blev officiellt 24 januari och gäller Västtrafiks ersättningstrafik vid störningar i tåg- och spårvagnstrafiken. Det blir Connect Bus Sandarna som med buss kommer köra ersättningstrafiken från och med december 2020.

Efter en utvärderingsprocess gick avtalet till vinnafren som visat att de har det mest fördelaktiga anbudet när det gäller pris enligt Västtrafik. Avtalet omfattar tre delar: akut ersättningstrafik för tåg, akut ersättningstrafik för spårvagn samt trafikledning.

Avtalet omfattar 18 bussar som är särskilt avsatta för ersättningstrafiken och som är bemannade under högtrafik. Samtliga fordon kommer att uppfylla miljözonskrav och drivas med förnybart drivmedel. Det ingår även en trafikledning som arbetar uteslutande med ersättningstrafiken i nära samarbete med Västtrafiks störningshantering.

Målet med det nya avtalet är att vid störningar i spårvagns- och tågtrafiken snabbare kunna erbjuda resenärer ersättningsbussar och minimera effekterna av en störning.

Nytt i upphandlingen är att den här ersättningstrafiken nu samlas inom ett avtal, efter att tidigare ha legat inom flera andra busstrafikavtal. Det gör att organiseringen och styrning av ersättningstrafik kan skötas mer effektivt och kräva mindre resurser.

Under förutsättningen att ingen överprövning kommer in kan avtal tecknas tidigast 4 februari 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078