23948sdkhjf

Fordonsmuseum slog rekord

2019 blev ett nytt rekordår för Volvo Museum i Göteborg – och i år blir det jubileumsfest.

Totalt 91 923 personer besökte Volvo Museum under 2019. Därmed sattes ett nytt besöksrekord. Det tidigare rekordet var från 2017 då besöksantalet uppgick till 91 321. Alla slags fordon från tillverkaren Volvo finns att beskåda på museet som ligger bra till för bussresan. Självklart finns det även flera gamla bussar att titta på.

– Det är glädjande att så många valde att besöka oss under året, säger Sören Nyeboe, vd för Volvo Museum. 

Volvo Museum har 25 års-jubileum i år. Detta kommer man att fira med en specialutställning om Volvo Amazon som invigs i samband med Museets Dag 30 maj, samma dag som Museet invigdes 1995. En särskild sommarutställning skapas och temat för året är landsbygd på 1950-talet. Man kommer att delta i ett antal fordonsträffar, bland annat Tjolholm Classic 17 maj,  Nostalgia i Ronneby 27 juni och Halmstad Sports Car Event 18 juli. 

– Vi har verkligen en mångfald av besökare som kommer från världens alla hörn. Buss och bil är det vanligaste sättet att ta sig till Arendal men det är också många turistbussar som kommer med förväntansfulla besökare. Göteborg är en attraktiv destination för kryssningsfartyg och de största lägger till vid kajen alldeles utanför Volvo Museum. Naturligtvis är det många passagerare som passar på att ta del av Volvos intressanta historia, säger Sören Nyeboe. Han fortsätter:

– Allt detta i kombination med att mer än 40 kryssningsfartyg beräknas lägga till vid kajen i Arendal gör att det närmaste året ser ljust ut vad gäller besökare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078