23948sdkhjf

Flygfritt turistsammarbete i Malmö

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Flixbus och Malmö Turism samarbetar i en gemensam satsning på flygfri kampanj 2020.

För tredje året i rad bjuder Malmö Turism internationella influencers att marknadsföra staden i sociala medier. Kampanjen Make it Malmö, som nådde över 6 miljoner människor förra året vill nu rikta fokus mot hållbart resande genom att enbart erbjuda flygfria resor till influencers och journalister, till skillnad från det föregående året då 70 procent av alla influencers tog flyget. Som Europas största aktör inom långdistansbussresor med busslinjer i 29 europeiska länder, stödjer Flixbus Make it Malmö under 2020 som samarbetspartner.

– Vi ser fram emot samarbetet med Malmö Turism och att möjliggöra fler att uppleva den skånska metropolen: en färgstark stad med mycket att upptäcka! Det är särskilt roligt att ”Make it Malmö” i år bygger på ett hållbart tänk och att fler kan upptäcka bussens fördelar, inte minst vad gäller dess låga miljöpåverkan, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig för Flixbus Sverige.

– När vi bestämde oss för att göra en helt flygfri influencerkampanj 2020 kändes Flixbus som en självklar samarbetspartner. För oss är det givande och kul att samarbeta med aktörer som delar vårt hållbarhetsfokus, och vi ser fram emot att erbjuda influencers ‘slow travel’ resor, sponsrade av Flixbus, säger Anna Wittgren, sektionschef på Malmö Turism.

För att kunna erbjuda flygfria resor till Malmö har Malmö Turism inlett samarbeten med Flixbus, samt med Öresundstågen och med färjeoperatörerna Stena Line, TT-line, Unity Line och Finnlines.

Expressbuss som klimatsmart färdmedel

En expressbuss släpper ut ungefär en tiondel av den mängd koldioxid per personkilometer som går åt för en flygresa, och är dessutom oftast ett mer klimatvänligt alternativ än tåget om man reser ut i Europa.

– Reseindustrin står inför en tydlig förändring på grund av pågående miljödebatt där allt fler resenärer efterfrågar klimatsmarta alternativ till flyget. Vad många inte känner till är att bussen oftast är det mest klimatsmarta alternativet, framförallt utanför Sverige, då tåg på många håll drivs på diesel eller el från gas- och kolkraftverk, säger Jelena Jovanovic.

Flixbus passagerare på samtliga förbindelser har möjligheten att kompensera sitt koldioxidutsläpp som beräknas utifrån sträckans längd och utgör 1-3 procentav resans pris. Klimatkompenseringen är resultat av ett långsiktigt samarbete mellan Flixbus och atmosfair, en internationell ackrediterad organisation godkänd av FN, som även fått certifieringen Gold Standard.

Förra året tillkännagav Flixbus sin klimatneutralitetsvision som syftar till 100procent klimatneutralt år 2030. Förutom pilotprojekt med världens första långväga elbussar i Frankrike, planerar Flixbus att bli först med att testa bränslecellsbussar i långdistanstrafik i samarbete med det tyska teknologiföretaget FST, Freudenberg Sealing Technologies. Bussar som kör biogas blir nästa mål.

I Sverige har Flixbus under 2019 dubblat antalet passagerare från en till två miljoner och ansökt om att trafikera tåg 2020 under namnet FlixTrain.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flygbusstrafiken utökas

Nya spår för Dalarnas tåg

Corona-säkrare på flygplatser i Norge

Kom tillbaka – vi betalar!

Mobilitetsaktör lanserar hållbarhetstävling

Kryssarstopp i Norge

Efter coronadrabbade kryssaren på Hurtigruten – nu har Norge satt stopp för alla kryssningsfartyg med fler än 100 personer ombord.

Nyhetsbrev

Drabbades värst av coronakrien

Arkiv

Stena startar ny linje i Östersjön

Fartygen som tar både frakt och passagerare lägger till i Karlskrona varje torsdag.

Stort tapp för Tallink Grupp

Progrits köpte Infospread

Buss till Danmark igen

Ny kryssning till Höga kusten

Ny hos Eneroth

Plus

Nytt ryck i Tunga Bussligan

Under juli visar ett fabrikat på ett riktigt ryck i Tunga Bussligan - samtidigt sackar ledaren, det visar Bil Swedens statistik.

Bra juli för bussarna

5 000 bort från Scania

299 får gå från Tallink

Alla Scanias fabriker drivs nu fossilfritt

Första spårvagnen har anlänt till Lund

Åter biljettkontroller i region Stockholm

Legendarisk bilskrotare död

Ressugna svenskar fyller flygen

Skånetrafikanter nobbar munskydd

Sedan mitten av juli delar Skånetrafiken ut munskydd gratis till alla sina resenärer – men intresset för dessa har inte varit särskilt stort.

Transportstyrelsen polisanmäler trafikskola

Förlängd tid för uppsatstävlingen

IRU skriver till Europeiska rådet om bussbranschens tuffa situation

Arbetsmiljöverket ifrågasatt

Svag juni för bussarna

SLPs fastighet blir bussgarage

Trafikanalys: Kollektivresandet ökar

Nöjesparkerna i akut kris

Elscootern ersätter kollektivtrafiken

SL återinför biljettkontroller

Tre väljer Transiro

Akut kris för Sommarland

MAN truck & bus får ny vd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14