23948sdkhjf

Dahlsten till Busstorget

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Transportföretagens vd kommer till Busstorget i april för att presentera sig själv och ge sina synpunkter på bussturism och andra branschfrågor.

11 november tillträdde Marcus Dahlsten rollen som ny vd för Transportföretagen. Att arbeta för medlemsföretag och med näringslivet löper som en röd tråd genom hans karriär, som gått via såväl Företagarna som rollen som biträdande förhandlingschef hos Teknikföretagen.

I sin egenskap av vd för Transportföretagen inom Svenskt Näringsliv är Marcus Dahlsten också vd för Sveriges Bussföretag. På Busstorget blir det alltså ett utmärkt tillfälle för bussresearrangörer och dem närstående deltagare att träffa högste chefen för branschen som är tämligen ny på jobbet.

I grund och botten är jag jurist, sedan har jag ett stort intresse för branschfrågor och samhället i stort med en särskild vurm för ett fritt näringsliv, säger Marcus Dahlsten.

Ett av ans stora intressen är idrott där bästa minnet är VM-bronset i herrfotboll 1994. Som ledare beskriver han sig som pragmatisk – och han har en tydlig bild av sitt uppdrag:

Det viktigaste i mitt nya arbete blir att leverera medlemsnytta. Att leda en organisation av det här slaget, som består av medlemsföretag och medarbetare som ofta är besjälade av sitt uppdrag och med stor egen initiativkraft, innebär att min roll i många delar blir att styra riktningen tillsammans med våra medlemmar snarare än att peka med hela handen.

Busstorget genomförs 16-17 april på Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta. Arrangör är Sveriges Bussföretag som ingår i Transportföretagen och Svenskt Näringsliv, fordonstillverkarna Mercedes-Benz, Setra, Neoplan, MAN, Scania, Volvo, VDL samt tidningarna Res- och Trafikforum.

Mer information om Busstorget och anmäla deltagande, klicka HÄR!

Från början var Busstorget en del av TUR-mässan som vi arrangerade i Göteborg i många år. 2015 utvecklade vi Busstorget till ett mer personligt och kunskapsbaserat möte med möjlighet för deltagarna att få träffas i en trevlig miljö. Därför flyttade Busstorget ut från TUR-mässan och i dag är Busstorget ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussen kommer inte fram!

En förarglig miss i stadsplaneringen gjordes i Tollare öster om Stockholm, där kommer bussen inte fram i det nybyggda området, rapporterar Mitt i Nacka.

Kör vidare för 450 miljoner kronor

Nytt budgethotell lanseras

Mångmiljonaffär gick till Alstom

Klagomål på resor ökar

Klart med skånska ersättningstrafiken

Nyhetsbrev

Elflygspremiär i höst

Arkiv

Färre dog i januaritrafiken

Nya djärva planer för Flixbus 2020

Tuna Trafik fick nya ägare

Ännu en tågoperatör siktar på Norrland

Fem snabba frågor...

...till Peter Örn som kommer att vara moderator på Kollektivtrafikdagen 13 maj i år, ett av årets viktigaste branschmöten.

Volvos nya buss provkörd!

Transportstyrelsen på Busstorget

Transportstyrelsen möter bussresebranschen på Busstorget 2020 – det är en av många intressanta programpunkter på Aronsborg 16-17 april.

Förtalsanmälan mot museum

Den nu aktuella utställningen om nationalsocialismens historia på Norrköpings stadsmuseum har polisanmälts för förtal.

1

Örebro på väg mot BRT

Ett viktigt steg mot en snabb och smidig kollektivtrafik har tagits i Örebro – staden är på väg att bygga ett BRT-system.

Skarpa förslag om biodrivmedel

Nyrekryterad till Taxiförbundet

Plus

Transportsektorns forskningsleverantör

Tomas Svensson är inne på sitt tredje år som generaldirektör för VTI - institutionen som levererar kunskap på beställning.

Två delar på norrländska nattågen

Uppstickare in i finrummet

Ännu ett rederi valde Hogia

Hogia har vunnit ännu ett rederikontrakt som nu inför ett helt nytt bokningssystem.

Bäst på brottsförebyggande

SL-trafiken slog rekord

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Trädens nyår i Israel

Tillbaka i Sverige

Nordiskt möte om klimatsmart turism

Brexit stoppar inte bussresan - ännu

Färre åkte buss i Halland 2019

Mönstrar på Rosella

Skånetrafiken summerar 2019

1

Volvo Bussar i glädjerus

Fler vill resa hållbart

Tillfälligt toppjobb

Järnvägskonsulter instiftar klimatmål

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109