23948sdkhjf

Dahlsten till Busstorget

Transportföretagens vd kommer till Busstorget i april för att presentera sig själv och ge sina synpunkter på bussturism och andra branschfrågor.

11 november tillträdde Marcus Dahlsten rollen som ny vd för Transportföretagen. Att arbeta för medlemsföretag och med näringslivet löper som en röd tråd genom hans karriär, som gått via såväl Företagarna som rollen som biträdande förhandlingschef hos Teknikföretagen.

I sin egenskap av vd för Transportföretagen inom Svenskt Näringsliv är Marcus Dahlsten också vd för Sveriges Bussföretag. På Busstorget blir det alltså ett utmärkt tillfälle för bussresearrangörer och dem närstående deltagare att träffa högste chefen för branschen som är tämligen ny på jobbet.

I grund och botten är jag jurist, sedan har jag ett stort intresse för branschfrågor och samhället i stort med en särskild vurm för ett fritt näringsliv, säger Marcus Dahlsten.

Ett av ans stora intressen är idrott där bästa minnet är VM-bronset i herrfotboll 1994. Som ledare beskriver han sig som pragmatisk – och han har en tydlig bild av sitt uppdrag:

Det viktigaste i mitt nya arbete blir att leverera medlemsnytta. Att leda en organisation av det här slaget, som består av medlemsföretag och medarbetare som ofta är besjälade av sitt uppdrag och med stor egen initiativkraft, innebär att min roll i många delar blir att styra riktningen tillsammans med våra medlemmar snarare än att peka med hela handen.

Busstorget genomförs 16-17 april på Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta. Arrangör är Sveriges Bussföretag som ingår i Transportföretagen och Svenskt Näringsliv, fordonstillverkarna Mercedes-Benz, Setra, Neoplan, MAN, Scania, Volvo, VDL samt tidningarna Res- och Trafikforum.

Mer information om Busstorget och anmäla deltagande, klicka HÄR!

Från början var Busstorget en del av TUR-mässan som vi arrangerade i Göteborg i många år. 2015 utvecklade vi Busstorget till ett mer personligt och kunskapsbaserat möte med möjlighet för deltagarna att få träffas i en trevlig miljö. Därför flyttade Busstorget ut från TUR-mässan och i dag är Busstorget ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079