23948sdkhjf

Dahlsten till Busstorget

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Transportföretagens vd kommer till Busstorget i april för att presentera sig själv och ge sina synpunkter på bussturism och andra branschfrågor.

11 november tillträdde Marcus Dahlsten rollen som ny vd för Transportföretagen. Att arbeta för medlemsföretag och med näringslivet löper som en röd tråd genom hans karriär, som gått via såväl Företagarna som rollen som biträdande förhandlingschef hos Teknikföretagen.

I sin egenskap av vd för Transportföretagen inom Svenskt Näringsliv är Marcus Dahlsten också vd för Sveriges Bussföretag. På Busstorget blir det alltså ett utmärkt tillfälle för bussresearrangörer och dem närstående deltagare att träffa högste chefen för branschen som är tämligen ny på jobbet.

I grund och botten är jag jurist, sedan har jag ett stort intresse för branschfrågor och samhället i stort med en särskild vurm för ett fritt näringsliv, säger Marcus Dahlsten.

Ett av ans stora intressen är idrott där bästa minnet är VM-bronset i herrfotboll 1994. Som ledare beskriver han sig som pragmatisk – och han har en tydlig bild av sitt uppdrag:

Det viktigaste i mitt nya arbete blir att leverera medlemsnytta. Att leda en organisation av det här slaget, som består av medlemsföretag och medarbetare som ofta är besjälade av sitt uppdrag och med stor egen initiativkraft, innebär att min roll i många delar blir att styra riktningen tillsammans med våra medlemmar snarare än att peka med hela handen.

Busstorget genomförs 16-17 april på Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta. Arrangör är Sveriges Bussföretag som ingår i Transportföretagen och Svenskt Näringsliv, fordonstillverkarna Mercedes-Benz, Setra, Neoplan, MAN, Scania, Volvo, VDL samt tidningarna Res- och Trafikforum.

Mer information om Busstorget och anmäla deltagande, klicka HÄR!

Från början var Busstorget en del av TUR-mässan som vi arrangerade i Göteborg i många år. 2015 utvecklade vi Busstorget till ett mer personligt och kunskapsbaserat möte med möjlighet för deltagarna att få träffas i en trevlig miljö. Därför flyttade Busstorget ut från TUR-mässan och i dag är Busstorget ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

JOBB I FOKUS

Startsidan just nu

SL pausar biljettkontrollerna

Tillfälligt logotypbyte

Taxiförbundet: Inför Rut-taxi efter krisen

Svebio kräver långsiktighet

Skyldiga två miljarder!

BusWorld tar upp coronakrisen

BusWorld arrangerar ett webbinarium om bussbranschens globala utmaningar i coronakrisens spår 9 april - Anna Grönlund medverkar som representant för den svenska branschen.

Nyhetsbrev

Transportföretagen: ”Bra men otillräckligt”

Arkiv

Trafikplikt för inrikesflyg

Fortsatt förtroende i Täby

Tack, regeringen!

Grell: ”Betala inte tillbaka!”

Researrangörer och resebyråer är nu Svarte-Petter i coronakrisen – Göran Grell, RK Travel Group ger tuffa råd som branschens alla aktörer måste följa för att överleva.

Norwegian störtdyker

Ett år till för biodiesel i sikte

Regeringen har ansökt till EU-kommissionen om fortsatt skattebefrielse även för flytande biodrivmedel såsom HVO och RME.

1

”Kontantstöd till företagen!”

Sandrup tar över Svebio

Viking line fortsätter med enbart godsfrakt

Trafikuppehållet för persontransporter förlängs till 13 maj, medan gods fraktas som vanligt.

Kämpar i coronakrisen

Resemakar´n i Väst är en av många bussföretag som hamnat i djup kris – och det enda som uppmärksammats av Dagens Nyheter som besökt företaget i Vänersborg.

Bra stöd till danska buss- och taxibolag

Roslagsbanan kör vidare

Nytt hopp för biogas

Almedalsveckan ställs in

Det blir ingen Almedalsvecka i år, på grund av coronaviruset.

”Regeringsstödet måste nå bussföretagen”

2

Ministern läxade upp RKM:erna

SRF: ”Rädda jobben med statsfinansierad fond!”

Rekord i varsel

Konkurserna skenar

SKR stöder bussföretagen

Samtrans och Best transport inleder samarbete

Malmö-Köpenhamn – en liten ljusning

Ny vd på Furuvik

Stängt hos svenska busstillverkarna

Varslar hela personalen

Hotellen dyker – camping lyfter

Scania skänker 11 500 masker till sjukhus

Ännu färre tåg för SJ

Sågar nya krispaketet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.25