23948sdkhjf

Dramatisk konsertplats hyllad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Varje år utser turnébolagens branschorganisation Årets konsertplats - utmärkelsen för 2019 gick till en scen i dramatisk natur mitt i ett mäktigt världsarv.

Liseberg, Dalhalla och Gröna Lunds Tivoli har vunnit tidigare år - men vinnaren för 2019 är Naturscen Skuleberget i skuggan av det mäktiga berget mitt inne i världsarvet Höga kusten. 

Varje år utser Sweden Live, branschorganisationen för de största turnébolagen i Sverige, arrangemang och arrangörer som bidragit till att främja och utveckla livemusiken i Sverige. I år var det Fredric Wedin från Verkställande Byrån som ansvarar för den vinnande scenen fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen Årets Konsertplats 2019. 

Jättekul att Naturscen Skuleberget får denna fina utmärkelse bland tuff konkurrens. Detta visar att Höga Kusten har mycket att erbjuda och stärker sin position som evenemangsdestination, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Under 2019 ökade antalet gästnätter i Höga Kusten för nionde året i rad. Förutom ett större antal utländska gäster ser man från Höga Kusten Destinationsutvecklings sida positiva evenemangseffekter efter bland annat O-Ringen Höga Kusten 2018 och flertalet Birkaturer.

– Oavsett om det är musik- eller idrottsevenemang, så attraherar det besökare som ska äta, bo och uppleva saker. Höga Kusten har under en längre tid varit känd som en friluftsdestination, nu börjar vi allt mer göra oss kända som en evenemangsdestination. Entreprenörer och föreningar sätter oss på kartan och gör att Höga Kusten blir en ännu trevligare plats att bo och verka på. Fler upplevelser och besökare skapar tillväxt och bidrar därmed till fler arbetstillfällen i Höga Kusten, säger Mia Karlsson.

För drygt fem år sedan tog Fredric Wedin över konsertplatsen vid Skuleberget och har under tiden vidareutvecklat platsen till att bli en omtalad musikscen. Varje sommar gästas Docksta av förväntansfulla människor för en musikalisk upplevelse som gynnar företagare i hela Höga Kusten.

– Fredric är en av våra fantastiska entreprenörer i Höga Kusten som med stort engagemang har drivit och utvecklat området kring Skuleberget. Utvecklingen kring Naturscen Skuleberget betyder oerhört mycket för besöksnäringen, säger Mikael Englund, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turism.

Naturscen Skuleberget har tidigare gästats av många stora namn som Laleh, Wepping Willows och Lars Winnerbäck. 

– Jag känner mig laddad och förväntansfull inför sommarens evenemang. Några artister är klara och jag vill hälsa alla varmt välkomna till en fantastisk musikupplevelse. Tillsammans skapar vi en härlig stämning och otroliga sommarkvällar, säger Fredric Wedin.

En tidigare mycket populär attraktion nära den vinnande koncertplatsen är lindbanan upp till Skulubergets toppstuga. Linbanan har varit stängd länge nu och oklarheten om när den ska öppna igen har lagt sordin på stämningen bland alla som vill upp utan att ta ut sig på den tuffa vandringsleden. Enligt nya uppgifter kommer dock linbanan tillbaka våren 2022. 

Motiveringen till utmärkelsen Årets koncertplats 2019:

”Det team som för drygt fem år sedan tog över denna exceptionellt vackra konsertplats har snabbt och med fingertoppskänsla vidareutvecklat utbud och faciliteter vilket lett raka vägen till att bli en omtalad musikscen för etablerade svenska artister och ett musikmecka sommartid för en bred publik i Västernorrland. Skuleberget har snabbt blivit den utomhuskonsertarena Höga Kusten och Ångermanland saknat under lång tid.”

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

JOBB I FOKUS

Startsidan just nu

Vann mångmiljonkontrakt för underhåll

"Kalla in turistbussarna"

Säkerställ att busstrafiken fungerar även om fler blir sjuka, tag hjälp av turistbussföretagen – det kräver den socialdemokratiske oppositionspolitikern Jens Sjöström i region Stockholm.

Viktig info om kör- och vilotider

Från och med onsdag nästa vecka slutar de tillfälliga reglerna om kör- och vilotider gälla, meddelar Transportstyrelsen. 

Bussförar-SM 2020 har startat!

Bussförar-SM 2020 har startat – det är nu dags för alla bussförare att anmäla deltagande i uttagningstävlingen, bara då finns chans att nå finalen i september.

Stena lägger ner färjelinje

Norwegian ansöker om rekonstruktion

Nyhetsbrev

Eurowings läggs ner

Arkiv

Spårvägsuppdrag i Helsingfors

Nytt grepp för serviceresor

SL pausar biljettkontrollerna

Tillfälligt logotypbyte

Taxiförbundet: Inför Rut-taxi efter krisen

Svebio kräver långsiktighet

Skyldiga två miljarder!

BusWorld tar upp coronakrisen

BusWorld arrangerar ett webbinarium om bussbranschens globala utmaningar i coronakrisens spår 9 april - Anna Grönlund medverkar som representant för den svenska branschen.

Transportföretagen: ”Bra men otillräckligt”

Trafikplikt för inrikesflyg

Fortsatt förtroende i Täby

Tack, regeringen!

Grell: ”Betala inte tillbaka!”

Researrangörer och resebyråer är nu Svarte-Petter i coronakrisen – Göran Grell, RK Travel Group ger tuffa råd som branschens alla aktörer måste följa för att överleva.

Norwegian störtdyker

Ett år till för biodiesel i sikte

Regeringen har ansökt till EU-kommissionen om fortsatt skattebefrielse även för flytande biodrivmedel såsom HVO och RME.

1

”Kontantstöd till företagen!”

Sandrup tar över Svebio

Bra stöd till danska buss- och taxibolag

Nytt hopp för biogas

Rekord i varsel

Konkurserna skenar

SKR stöder bussföretagen

Samtrans och Best transport inleder samarbete

Malmö-Köpenhamn – en liten ljusning

Ny vd på Furuvik

Stängt hos svenska busstillverkarna

Varslar hela personalen

Hotellen dyker – camping lyfter

Scania skänker 11 500 masker till sjukhus

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109