23948sdkhjf

Dramatisk konsertplats hyllad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Varje år utser turnébolagens branschorganisation Årets konsertplats - utmärkelsen för 2019 gick till en scen i dramatisk natur mitt i ett mäktigt världsarv.

Liseberg, Dalhalla och Gröna Lunds Tivoli har vunnit tidigare år - men vinnaren för 2019 är Naturscen Skuleberget i skuggan av det mäktiga berget mitt inne i världsarvet Höga kusten. 

Varje år utser Sweden Live, branschorganisationen för de största turnébolagen i Sverige, arrangemang och arrangörer som bidragit till att främja och utveckla livemusiken i Sverige. I år var det Fredric Wedin från Verkställande Byrån som ansvarar för den vinnande scenen fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen Årets Konsertplats 2019. 

Jättekul att Naturscen Skuleberget får denna fina utmärkelse bland tuff konkurrens. Detta visar att Höga Kusten har mycket att erbjuda och stärker sin position som evenemangsdestination, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Under 2019 ökade antalet gästnätter i Höga Kusten för nionde året i rad. Förutom ett större antal utländska gäster ser man från Höga Kusten Destinationsutvecklings sida positiva evenemangseffekter efter bland annat O-Ringen Höga Kusten 2018 och flertalet Birkaturer.

– Oavsett om det är musik- eller idrottsevenemang, så attraherar det besökare som ska äta, bo och uppleva saker. Höga Kusten har under en längre tid varit känd som en friluftsdestination, nu börjar vi allt mer göra oss kända som en evenemangsdestination. Entreprenörer och föreningar sätter oss på kartan och gör att Höga Kusten blir en ännu trevligare plats att bo och verka på. Fler upplevelser och besökare skapar tillväxt och bidrar därmed till fler arbetstillfällen i Höga Kusten, säger Mia Karlsson.

För drygt fem år sedan tog Fredric Wedin över konsertplatsen vid Skuleberget och har under tiden vidareutvecklat platsen till att bli en omtalad musikscen. Varje sommar gästas Docksta av förväntansfulla människor för en musikalisk upplevelse som gynnar företagare i hela Höga Kusten.

– Fredric är en av våra fantastiska entreprenörer i Höga Kusten som med stort engagemang har drivit och utvecklat området kring Skuleberget. Utvecklingen kring Naturscen Skuleberget betyder oerhört mycket för besöksnäringen, säger Mikael Englund, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turism.

Naturscen Skuleberget har tidigare gästats av många stora namn som Laleh, Wepping Willows och Lars Winnerbäck. 

– Jag känner mig laddad och förväntansfull inför sommarens evenemang. Några artister är klara och jag vill hälsa alla varmt välkomna till en fantastisk musikupplevelse. Tillsammans skapar vi en härlig stämning och otroliga sommarkvällar, säger Fredric Wedin.

En tidigare mycket populär attraktion nära den vinnande koncertplatsen är lindbanan upp till Skulubergets toppstuga. Linbanan har varit stängd länge nu och oklarheten om när den ska öppna igen har lagt sordin på stämningen bland alla som vill upp utan att ta ut sig på den tuffa vandringsleden. Enligt nya uppgifter kommer dock linbanan tillbaka våren 2022. 

Motiveringen till utmärkelsen Årets koncertplats 2019:

”Det team som för drygt fem år sedan tog över denna exceptionellt vackra konsertplats har snabbt och med fingertoppskänsla vidareutvecklat utbud och faciliteter vilket lett raka vägen till att bli en omtalad musikscen för etablerade svenska artister och ett musikmecka sommartid för en bred publik i Västernorrland. Skuleberget har snabbt blivit den utomhuskonsertarena Höga Kusten och Ångermanland saknat under lång tid.”

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mångmiljonavtal i Jönköping

Ryggsäck ska locka turister

Volvo lanserar helt ny dubbeldäckare

Nu rullar Volvo 9700 DD, en helt ny dubbeldäckare för turist- och beställningstrafik – rt-forum har provkört bussen.

Premiär för hållbar diesel

Turisterna lagar korallerna

Det här tåget är riktigt grönt

Nyhetsbrev

TURBO-gruppen på Busstorget

Sveriges Bussföretags experter på turist- och beställningstrafik, TURBO-gruppen, är med på Busstorget 16-17 april på Aronsborg i Bålsta.

Arkiv
1

Hittade framgångsrikaste kollektivtrafiken

Jamil Khan, Lunds universitet, har hittat de svenska regioner som är bäst på kollektivtrafik - 13 maj kommer han till Kollektivtrafikdagen för att berätta om hur de burit sig åt.

Hon blev Klassens hjälte!

Nytt elektriskt bussamarbete

1

Bussen kommer inte fram!

En förarglig miss i stadsplaneringen gjordes i Tollare öster om Stockholm, där kommer bussen inte fram i det nybyggda området rapporterar Mitt i Nacka.

Kör vidare för 450 miljoner kronor

Nytt budgethotell lanseras

Mångmiljonaffär gick till Alstom

Klagomål på resor ökar

Klart med skånska ersättningstrafiken

Elflygspremiär i höst

Färre dog i januaritrafiken

Nya djärva planer för Flixbus 2020

Tuna Trafik fick nya ägare

Ännu en tågoperatör siktar på Norrland

Fem snabba frågor...

...till Peter Örn som kommer att vara moderator på Kollektivtrafikdagen 13 maj i år, ett av årets viktigaste branschmöten.

Volvos nya buss provkörd!

Transportstyrelsen på Busstorget

Transportstyrelsen möter bussresebranschen på Busstorget 2020 – det är en av många intressanta programpunkter på Aronsborg 16-17 april.

Skarpa förslag om biodrivmedel

Nyrekryterad till Taxiförbundet

Uppstickare in i finrummet

Bäst på brottsförebyggande

Ingen spårväg i Lund förrän till nästa jul

Trädens nyår i Israel

Tillbaka i Sverige

Nordiskt möte om klimatsmart turism

Brexit stoppar inte bussresan - ännu

Färre åkte buss i Halland 2019

Mönstrar på Rosella

Skånetrafiken summerar 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094