23948sdkhjf

Dramatisk konsertplats hyllad

Varje år utser turnébolagens branschorganisation Årets konsertplats - utmärkelsen för 2019 gick till en scen i dramatisk natur mitt i ett mäktigt världsarv.

Liseberg, Dalhalla och Gröna Lunds Tivoli har vunnit tidigare år - men vinnaren för 2019 är Naturscen Skuleberget i skuggan av det mäktiga berget mitt inne i världsarvet Höga kusten. 

Varje år utser Sweden Live, branschorganisationen för de största turnébolagen i Sverige, arrangemang och arrangörer som bidragit till att främja och utveckla livemusiken i Sverige. I år var det Fredric Wedin från Verkställande Byrån som ansvarar för den vinnande scenen fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen Årets Konsertplats 2019. 

Jättekul att Naturscen Skuleberget får denna fina utmärkelse bland tuff konkurrens. Detta visar att Höga Kusten har mycket att erbjuda och stärker sin position som evenemangsdestination, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Under 2019 ökade antalet gästnätter i Höga Kusten för nionde året i rad. Förutom ett större antal utländska gäster ser man från Höga Kusten Destinationsutvecklings sida positiva evenemangseffekter efter bland annat O-Ringen Höga Kusten 2018 och flertalet Birkaturer.

– Oavsett om det är musik- eller idrottsevenemang, så attraherar det besökare som ska äta, bo och uppleva saker. Höga Kusten har under en längre tid varit känd som en friluftsdestination, nu börjar vi allt mer göra oss kända som en evenemangsdestination. Entreprenörer och föreningar sätter oss på kartan och gör att Höga Kusten blir en ännu trevligare plats att bo och verka på. Fler upplevelser och besökare skapar tillväxt och bidrar därmed till fler arbetstillfällen i Höga Kusten, säger Mia Karlsson.

För drygt fem år sedan tog Fredric Wedin över konsertplatsen vid Skuleberget och har under tiden vidareutvecklat platsen till att bli en omtalad musikscen. Varje sommar gästas Docksta av förväntansfulla människor för en musikalisk upplevelse som gynnar företagare i hela Höga Kusten.

– Fredric är en av våra fantastiska entreprenörer i Höga Kusten som med stort engagemang har drivit och utvecklat området kring Skuleberget. Utvecklingen kring Naturscen Skuleberget betyder oerhört mycket för besöksnäringen, säger Mikael Englund, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turism.

Naturscen Skuleberget har tidigare gästats av många stora namn som Laleh, Wepping Willows och Lars Winnerbäck. 

– Jag känner mig laddad och förväntansfull inför sommarens evenemang. Några artister är klara och jag vill hälsa alla varmt välkomna till en fantastisk musikupplevelse. Tillsammans skapar vi en härlig stämning och otroliga sommarkvällar, säger Fredric Wedin.

En tidigare mycket populär attraktion nära den vinnande koncertplatsen är lindbanan upp till Skulubergets toppstuga. Linbanan har varit stängd länge nu och oklarheten om när den ska öppna igen har lagt sordin på stämningen bland alla som vill upp utan att ta ut sig på den tuffa vandringsleden. Enligt nya uppgifter kommer dock linbanan tillbaka våren 2022. 

Motiveringen till utmärkelsen Årets koncertplats 2019:

”Det team som för drygt fem år sedan tog över denna exceptionellt vackra konsertplats har snabbt och med fingertoppskänsla vidareutvecklat utbud och faciliteter vilket lett raka vägen till att bli en omtalad musikscen för etablerade svenska artister och ett musikmecka sommartid för en bred publik i Västernorrland. Skuleberget har snabbt blivit den utomhuskonsertarena Höga Kusten och Ångermanland saknat under lång tid.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078