23948sdkhjf

Transportstyrelsen på Busstorget

Transportstyrelsen möter bussresebranschen på Busstorget 2020 – det är en av många intressanta programpunkter på Aronsborg 16-17 april.

Besök från Transportstyrelsen har varit ett uppskattat inslag på Busstorget och de återkommer även detta år. Gunilla Yourstone, som är sektionschef för kör- och vilotider, kommer att inleda passet med att berätta om bland annat byte av verkstadskort och förändring av myndighetens tillsyn.

Mer information om Busstorget samt möjligheter att anmäla deltagande, klicka HÄR!

Därefter kommer fokus att ligga mer på ett bussföretags perspektiv. Joakim Mattsson, vd för Håbo Buss-koncernen och Kristoffer Arvidsson, ansvarig för utbildning och uppföljning inom samma företag kommer att berätta om sitt arbete med kör- och vilotider. Företaget har nyligen varit i en företagskontroll och fick goda resultat. Därefter följer en gemensam diskussion där Transportstyrelsen kommer ge kommentarer på hur företaget arbetar.

Busstorget arrangeras av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv, fordonstillverkarna Mercedes-BenzSetraNeoplanMANScaniaVolvo och VDL i samarbete med tidningarna Res- och Trafikforum.

Från början var Busstorget en del av TUR-mässan i Göteborg i många år. 2015 utvecklade vi Busstorget till ett mer personligt och kunskapsbaserat möte med möjlighet för deltagarna att få träffas i en trevlig miljö. Därför flyttade Busstorget ut från TUR-mässan och i dag är Busstorget ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning. I år genomförs det vid Aronsborg i Bålsta, tidigare år har eventet genomförst i Hotel Tylösand, 2019, Selma Spa, 2018, Hooks Herrgård, 2017, Örenäs Slott, 2016 och det allra första på Häringe Slott, 2015

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079